AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

plannen 2024 en 2025

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

de Hoge Atlas

Kunt u me de weg naar .... vertellen?

vissersboten in Essaouira

bezoek aan de soukh

wat eten we bij de vis?

met Brahim op stap in een 4x4

window

een traditioneel berber huis

boodschappen doen bij de poelier

  wandel je niet ..... en wil je toch Marokko op onze manier beleven?

  Dat kan! Brahim is namelijk niet alleen een uitstekende gids, maar ook een goede, betrouwbare chauffeur en organisator van andere tochten, zoals:

   >    per auto of 4x4, waarbij je natuurlijk de hoogtepunten, maar ook het andere, niet zo toeristische Marokko ziet;
   >    met je fiets of ATB; vooral met de ATB zijn schitterende tochten te maken.
   >    op de ski; off-piste skien is populair in de Hoge Atlas, maar er zijn ook skigebieden met liften.

  Rondreizen per 4x4 kunnen worden geboekt van 2 tot 5 personen. Brahim is begeleider en chauffeur en dat kan je met een gerust hart aan hem overlaten. Momo gaat mee als kok en verzorgt onderweg de inwendige mens; goedlachs, verantwoord en lekker.
  De all-in prijs voor zo'n 4x4 rondreis is ± 175 euro per persoon per dag (prijs onder voorbehoud). Hieronder vind je een aantal suggesties voor zo'n rondreis.
  Grotere groepen kan ook, maar dan worden er meer chauffeurs ingehuurd of het vervoer gaat met een busje. Vraag naar de bijbehorende tarieven.

  Laat ons je een onvergetelijke vakantie bezorgen, ook als je niet zo sportief of juist anders sportief bent.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Suggesties 4x4 rondreizen

4 dagen - Siroua/Sahro
Deze tocht gaat van Marrakech via de overweldigendeTizi-n-Tichka pas naar Corries favoriete adres in het Sirouagebergte, bij Mohammed en zijn familie, waar we altijd zeer gastvrij worden onthaald. De volgende dag rijd je naar Ouarzazate voor een bezoek aan de mooi gerestaureerde kasbah van Taourirt. De weg voert verder richting El Kelaa MGouna, de rozenstad, waar overnacht wordt bij Lahcen. De tocht wordt voortgezet dwars door het Sahrogebergte, waar ook de derde overnachting is. Aan het eind van de laatste dag ben je weer terug in Marrakech.

4 dagen- Sahro/Dades
Deze tocht is in grote lijnen gelijk als de vorige, behalve dat je niet het Sirouagebergte aandoet, maar in plaats daarvan een bezoek brengt aan de prachtige Dadeskloof, waar ook wordt overnacht.

4 dagen rond Marrakech
Brahim laat je met deze rondrit 5 valleien rond Marrakech zien. Je doorkruist daarbij de Hoge Atlas Occidental, de valleien van Imi d'Ounit, Anougar, Imlil en Ourika. Een van de nachten breng je door bij het gezin van Omar en Mina, waar de hammam voor je wordt warm gestookt, een andere nacht in de herberg van Brahim z'n familie.

5 dagen - Marokko's bekende hoogtepunten
In grote lijnen gaat deze reis van Marrakech via de Tizi-n-Tichkapas van 2260 mtr. naar Telouet, Ait Benhaddou, de Dades- en Todrakloof, Merzouga, Ouarzazate weer terug naar Marrakech. Onderweg bezoek je de mooiste kasbahs, kloven, valleien en de hoogste duinen van Marokko.

Uitgangspunt bij al deze tochten is dat je Marokko beleeft op onze manier. Dat betekent dat je veelal niet slaapt in hotels, maar bij de mensen thuis, bij wie wij zelf ook graag komen. Hun onderkomens zijn eenvoudig, maar hun gastvrijheid is hartverwarmend. Het geeft je de gelegenheid tot een inkijkje in het berberleven.
Brahim zal de mooiste routes nemen, zo mogelijk buiten de gebaande wegen, wat soms behoorlijk spectaculair (maar veilig) kan zijn. Kijk voor een voorbeeld van zo'n reis maar eens naar deze uitgebreide fotoreportage.

 contact us: contact us

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart. 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

 

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com