AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied  

groepswandelreizen

plannen 2024 en 2025

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

 

Hieronder vind je reacties van mensen die een wandelreis met Aziam Trek hebben gemaakt:


Ik kan me voorstellen dat jullie laatste dagen in de bergen bij de famillie van Brahim niet de meest vrolijkste waren, met het aanschouwen van de aardbevingsschade. Wij hebben een fantastische reiservaring erbij.
We hebben enorm genoten van Marokko en jullie perfecte organisatie en gezelligheid met de hele groep!
Annet en Jan
Dank nog voor de prachtige reis.
Marleen
Wij kijken terug op een prachtige vakantie en heel fijn dat je er ondanks alles toch bij kon zijn!
Dick en Jozien
Ik wil je nogmaals bedanken voor de mooie vakantie. Ik heb weer een mooie kant van Marokko mogen zien en met zo'n leuke groep wordt alles nog mooier.
Lianne
januari/februari 2024

We zijn inmiddels weer thuis en willen je bedanken voor weer een hele mooie reis! Hamza onze gids was ongelofelijk aardig, behulpzaam en geïnteresseerd, Omar is waarschijnlijk de beste kok van Marokko (de restaurants waar we gegeten hebben waren dik in orde, maar niks haalde het bij zijn kookkunsten) en ook over de chauffeur Yassin (het kan dat ik z’n naam verkeerd schrijf) die ons de laatste vergezelde en de kamelendrijvers niets dan lof. Yassin sprak ook Engels, wat voor ons extra prettig was. Door een taalprobleem hebben we met de kamelendrijvers wat minder contact gehad, maar ook zij waren erg vriendelijk en behulpzaam en onze kinderen mochten altijd op de kameel zitten als ze dat wilden. Verder was het, zoals gevraagd, een heel andere tocht dan de vorige keer. Landschappelijk misschien iets minder spectaculair, maar echt heel bijzonder om door de woestijn te mogen wandelen. We hebben beslist geen spijt van onze keus! Kortom: we hebben geen enkel punt ter verbetering en mochten we over een paar jaar weer overwegen naar Marokko te reizen dan zullen we zeker contact met je opnemen! Nogmaals dank voor alles.
Eljer, Jilke, Hanneke en Jan
d
ecember 2023

De 2 Marokko trips met jou en Brahim waren onvergetelijk en behoren tot de mooiste tochten van ons leven (waaronder veel Alpen- en Himalaya trips).
Hans en Liesbeth
november 2022

Wij, zestig plus maar jong van geest
zijn in de Siroua geweest.
We trokken door de bergen rond
en sliepen op de harde grond.
                                refrein (van voor naar achter, naar links naar rechts, enz.)
Brahim als gids staat nummer 1
Hij leidt ons door de bergen heen
waar hij ieder paadje kent
en ons met veel moois verwent.
                                refrein
Omar
heeft steeds ons maal bereid.
Begint met crepes bij het ontbijt
Een warme lunch, soep en diner
en steeds een lekker glaasje thee.
                                refrein
Abdullah is de muildierchef.
Hij zingt fantastisch en heeft lef.
Zijn muildier draagt ons op haar rug
door berg en dal, omhoog en terug.
                                refrein
Abderrahman en Lahcen zijn
twee sterke kerels, dat is fijn.
Zij dragen onze spullen mee.
Het zijn ervaren muletiers.
                                refrein
Mohammed als een haas zo vlug
rent snel een berg op en weer terug.
Om brood en koffie te gaan kopen
of ons met een rugzak na te lopen.
                                refrein
Abdellaziz en Abdellatif
die helpen allebei zo lief
met tent afbreken, tent opbouwen,
muildier pakken, water sjouwen.
                                refrein
En zonder Corrie was dit feest
voor ons nooit uitvoerbaar geweest.
Want zij is op haar bijzondere wijs
de bezielende kracht van deze reis
                                 refrein
Annelies, Luuk, Ger, Jac, Jozien en Dick
oktober 2022

Wij zijn ondertussen veilig en wel terug in België aangekomen, al hadden we liever nog wat langer kunnen blijven. De reis was dus meer dan geslaagd. Een hele leuke en mooi trekking gehad. Wat een ervaring om bij de lokale bevolking te slapen. Brahim heeft ons heel goed door de mooie bergen gegidst, een hele fijne en warme man. Kortom op en top genieten! Heel erg bedankt dit mee voor ons te organiseren.
Lore en vrienden
februari 2022

Alles is prima verlopen. Zowel onze gids als kok waren heel flexibel, vriendelijk en gezellig, dus we hebben echt het gevoel dat we kennis gemaakt hebben met het land Marokko en zijn inwoners. We hebben prachtige dingen gezien en zijn verder super tevreden. Dankje voor alle goede zorgen!
Martijn en Marianne
mei 2019

We hebben een geweldig mooie vakantie gehad. Alles was perfect geregeld en voldeed volledig aan onze verwachtingen. Dank je wel. En wil je Brahim ook nog van ons extra bedanken. Het was nl tip-top geregeld. Het is bijzonder om te zien hoe de berbers wonen en werken. Ze hebben weinig, maar zijn zeer tevreden met het weinige dat ze hebben. Wij in Europa hebben veel, maar zijn vaak niet tevreden en willen steeds meer. Een groot contrast. Je moet de groeten nog hebben van Fatma. Wat een geweldig echtpaar is dat. Ze hebben heel smakelijk mee gegeten met ons. Hassan was onze gezellige gids en Omar onze kok. Hij kan geweldig goed koken, maar zijn vrouw kan het nog beter. Ook heb ik van haar een hele lekkere hammam-behandeling gehad. Ook van hen krijg je de groeten.
Martin en Sinette
februari 2019

J'ai (nous) vraiment été très heureuse de faire ce voyage avec vous, et j'espère (nous) encore venir découvrir d'autres régions avec le groupe de Brahim... Pendant ce voyage, certains ont filmé, d'autres pris des photos et je préféré écrire quelques mots sur ce que je ressens..
Pour toi, pour Brahim et les autres... Ci dessous,  un extrait ...en hommage aux Berbères :
A toi, Berbère  du désert,  nomade de mille ans,
Le sable coule dans tes veines,
Ta peau  est tannée par le vent,
Le soleil  a purifié ton esprit,
Ton corps est pétri d'argile ;
Ainsi façonné  par les éléments, sous le regard bienveillant  de mille étoiles,
Tu avances droit devant,  à  la  rencontre du présent.
L'immensité  est ton royaume,
Tu as la saveur des dattes, 
Tu es la générosité  de  ton sourire,
Que tu partages sans limites…
Marie- Hélène et Mark
Ik heb een geweldige week gehad. Soms erg zwaar, vanwege de ondergrond waarop we gelopen hebben, maar vooral  fantastisch vanwege de landschappen waarin we gelopen hebben. Alles was prima georganiseerd en het kamperen op die mooie plekken was ook een belevenis op zich.
Ik wil je hartelijk bedanken voor deze mooie ervaring.

Jacky
groepsreis woestijn november 2019

Ik heb het een prachtig avontuur gevonden. Ben heel blij dat ik het gedaan heb.
Cecile
november 2019

 

Gisteren zijn we uit Marokko teruggekomen na een fantastische week. We hebben genoten! Mede dank zij jou enthousiasme en lovende woorden zijn we dit avontuur aangegaan en je hebt geen woord gelogen ;-).

De reis heeft elke minuut aan onze verwachtingen voldaan. We hebben vrijwel alle weertypes wel meegemaakt van regen, koude en hagel tot lekkere hitte. Heerlijk gelachen en gek gedaan maar ook mooie intense momenten met de lokale bevolking meegemaakt.

Fatma en haar man van 90, een theemoment gedurende de tocht bij een familie en natuurlijk Mina die ons leerde om brood te bakken.

Omar, zoals je al vertelde, is inderdaad een geweldig fijne man. Altijd bezig om jou en/of zijn gezin het naar de zin te maken. Een echte familieman. Er is in die week een mooie band met hem ontstaan. 

Driss, de gids en broer van Jamal, is een hele fijne gids. Hij is 28 jaar en voelt goed aan wanneer je als gast zijn attentie nodig hebt. Grote stukken liepen Omar en hij samen net achter Isha het muildier. Geen moment dat er stilte was, het keuvelde maar aan. Was heerlijk om te horen.

Ik wil je bedanken voor al je inzet en hulp en misschien dat ik je nog eens benader voor een nieuwe Marokkaanse reis. 

Bart en Marloes

mei 2018

 

Wat een fantastische reis hebben we gehad. Zoals voorspeld, moest er in de bergen geïmproviseerd worden omdat de sneeuw de geplande routes blokkeerde. Het wandelen in de woestijn met dromedarissen verliep ook anders omdat zandstormen dat verhinderden. Bizarre ervaring. Ons vaste team bestond uit Brahim, Momo en Hamedi (chauffeur). In de Siroua was Abdullah erbij en bij Tazzarine natuurlijk Driss. Geen woord teveel gezegd over Brahim. We hebben veel van hem geleerd en ik denk hij ook van onze geoloog Roland. We hebben veel plezier gehad met Brahim en veel lol met Momo en Hamedi.
Er is nog veel meer te vertellen, maar we wilden je in ieder geval bedanken voor je intermediair zijn en je tips.
Arthur, Pauline, Roland, Wendelien
februari/maart 2018

Even een mail om te bedanken voor de organisatie van onze trektocht in de bergen. We hebben een prima tocht gehad door een prachtig gebied. De afstanden van de dagtochten waren goed te doen, we hadden er geen moeite mee. Hoewel de overnachtingen behoorlijk basic waren, waren we erg blij met het contact met de mensen die hun huis ter beschikking hadden gesteld. Wat een gastvrijheid en vriendelijkheid zijn we tegengekomen. De gids, Jamal en de kok Omar waren zeer prettig in de omgang; we hebben Jamal als een soort wandelende Google gebruikt, hem het hemd van het lijf gevraagd over het landschap, de planten, de gebruiken en de cultuur van de streek. Hij wist overal een antwoord op... Omar heeft zich enorm uitgesloofd met het eten; het was zeer gevarieerd en lekker. Hij zat zelfs erwten te doppen voor ons middageten. We hebben ons wat het eten betreft flink verwend gevoeld. Al met al een heel mooie ervaring en een aanrader voor anderen die van wandelen houden. Het was overdag zeer goed te doen, 's avonds was het wel koud in de huizen. Maar ook wel weer een ervaring om te merken dat de bewoners zelf buiten hun keuken, ook geen verwarming hebben.
Dick en Saskia
februari 2018

We zijn inmiddels weer thuis. We hebben echt een ontzettend gave vakantie gehad. Eljer en Jilke hebben denk ik minstens 80% van de tijd gewandeld, maar vonden het ook leuk om soms op een muildier te zitten. Verder niks dan lof over de gids Rachid, de kok Omar en z'n maatje en onze ezeldrijver (waarvan ik de namen helaas niet meer weet). We kijken met heel veel plezier terug op onze week wandelen in Marokko en hebben slechts één kleine tip ter verbetering: de avonden zijn erg koud bij de mensen thuis: het was rond het vriespunt en er waren nergens kachels. Gelukkig hadden we genoeg warme kleding en dito slaapzakken bij ons, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen die spullen heeft of er op voorhand aan denkt dat het zó koud zal zijn in de huizen, dus daarvoor waarschuwen kan geen kwaad. (Heeft misschien overigens wel in de informatie gestaan maar mogelijk hebben we er overheen gelezen). 
Maar nogmaals: niks dan lof over deze reis en erg bedankt voor alles. Lees hier het reisverslag van deze familie.
Eljer, Jilke, Hanneke en Jan
december 2017

We hebben een heel goede reis gehad. Het was opvallend dat al jouw tips in je brief goed van pas kwamen. We hebben inderdaad een hele dag stromende regen gehad en 's nachts vroor het zelfs een keer. Wat een bijzondere wereld was de Atlas! Zo droog, zo kaal, zo bijzonder en mooi! En die dorpjes, de mensen en de slaapgelegenheden: zo bijzonder! We hadden wat problemen met onze gids Hakim: dat heb je waarschijnlijk ook al gehoord. In 't begin was hij aardig, vertellend en behulpzaam. Maar na een paar dagen werd hij bozig. Gelukkig werd dat goed gemaakt door de geweldig aardige Omar en zijn gezin. En Brahim, die de laatste dag met ons wandelde. Wat een bijzondere, charismatische man is dat! Ons verblijf in Essaouira en Marrakech was ook prima! Ook daar had je goed geadviseerd!
Heel veel dank voor jouw bijdrage aan onze fantastische Marokkaanse reis! We hebben genoten!
Liesbeth, Ada en Marianne
december 2017

Mijn vakantie in Marokko vond ik fantastisch.Wat een mooi gevarieerd gebied om te wandelen. De  begeleiding was kundig, goed verzorgd en gezellig! Ik denk met enige heimwee terug aan Brahim: Momo en Dries en  niet te vergeten onze slaapthee. Ik kom zeker nog eens naar Marokko.
Claudia
groepsreis woestijn - november 2017

We zijn dinsdag middag terug gekomen van een fantastische tocht in de bergen. Gids Jamal was een schot in de roos, de kinderen waren dol op hem en hij had een goede balans tussen informatie geven en afstand houden. Idem voor kok Omar, wat een aardige vrolijke en zorgzame man. We hebben de laatste nacht bij hem thuis geslapen en Tijn heeft met zijn kids en Jamal de hele namiddag staan voetballen (we hadden oa een voetbal als kadootje meegenomen). De tocht was redelijk pittig (oa omdat we de eerste dag zware regen hebben gehad) maar (mede vanwege de muilezels) goed te doen. Vooral de hammam bij de familie in Tizi Imlil (via het kippenhok) was heeeerlijk. Hartelijk dank!
Marieke en gezin
april/mei 2017

Ce petit mail pour te remercier de nous avoir fait connaître Brahim et d'avoir organisé ce voyage pour nous.
C'était superbe, Brahim est un guide chaleureux, à l'écoute et qui connaît parfaitement son pays, Omar un cuisinier fabuleux. Ce que tu sais surement déjà :)
On a passé une super semaine, découvert des gens fantastiques et un pays passionnant et superbe, MERCI
Dominique et famille
avril 2017

Wat een reis ! Prachtige vergezichten , warme mensen , oneindige stilte , beelden ,gevoelens, geluiden, dwarrelen nog dagelijks door mijn hoofd. Het was mooi ,uitdagend, gezellig , een niet te vergeten ervaring.
Het feit dat je je in de bergen beschermd voelt door een wijze  gids, een bijzonder team , gevoed door Momo een uitstekende en zorgzame kok , maakt dat je zorgeloos kunt wandelen en genieten.
Dit alles dankzij de bijzondere vriendschappen van Corrie !
Mieke

Wat een fantastische en inspannende trektocht. Ik heb genoten van de magnifieke uitzichten, de groene akkers, de bloemen, rotspartijen, de dorpjes en de mensen, die ons maar vreemde vogels lijken te vinden. Maar ook van de thee met suiker, van Momo en de zak met noten. De muildieren en hun mannen verhuisden dagelijks het hele “huishouden”.  Hartelijk dank voor de gezelligheid,  de onderlinge gesprekken, de reisverhalen, de smakelijke maaltijden, maar bovenal de bijzondere ervaring van zo’n trektocht door de Hoge Atlas. Corrie, als verbinder tussen de Marokkaanse en Nederlandse wereld, losjes, maar toch met aandacht en alles in de gaten hebbend. Al snel blijkt dat het samenspel tussen Brahim,  Momo, de muildiermannen en Corrie van essentieel belang is om zo’n tocht goed te kunnen volbrengen, met een groep voor elkaar onbekende mensen.  Oplossingen voor Jan en Adrie werden snel, en doeltreffend genomen, wat vertrouwen geeft. Toen ik eenmaal thuis was, was ik echt moe, maar heel voldaan: Ik had het voor geen goud willen missen. Achteraf overdenkend, heb ik toch niet goed kunnen bedenken waar ik aan begon:  de koude nacht, het wassen in de beek, het geklauter en het soms sterk stijgen en dalen, geen gewone stoel!   en DAT was maar goed ook !! 
Gerty
Wij hebben enkele dagen nodig gehad om weer te wennen aan het ritme en het weer in Nederland. Wat blijft hangen is de prachtige welverzorgde wandeling door de "Zat vallei". Het  was heel bijzonder om tijdens de inspanningen te genieten van de natuur en de mensen in dit prachtige berglandschap. En dit onder prachtige goed verzorgde begeleiding vooral door  de persoonlijke aandacht van Corrie en Brahim en kookkunst van Momo en dit in een leuk gezelschap.
Ger en Jac 
Corrie, we hebben
een prachtige authentieke tocht gemaakt door het atlasgebergte, waarbij jij en Brahim op deskundige en lieve wijze de begeleiding van de groep verzorgd hebben. We hebben er bewondering voor hoe jullie op onverwachte omstandigheden steeds heel goed reageerden. Het enthousiasme en het gevoel dat jullie hierin leggen is inspirerend. De vriendschap tussen jou en de Marokkaanse mannen is mooi om te zien. Wij hebben ontzettend genoten en zullen dit als mooie herinnering blijven koesteren.
Adri en Coby

Groepsreis Zat/Yagourgebergte - april 2017

Ik ben niet de man die zo direct met zijn pen in de hand op reis gaat, maar wel met mijn fototoestel in de hand. En dat mag tijdens deze reis in Marokkaanse woestijn met Aziam Trek wel echt letterlijk genomen worden. Ik heb mijn fototoestel amper kunnen loslaten en dit niet enkel door de mooie omgeving, oneindige zichten, kleuren omwille van de veranderende licht intenties van zonsopgang tot zonsondergang en zelfs ’s nachts. Maar zeker ook voor het vastleggen van de fijne momenten tijdens de trekking met de fijne medereizigers, fijne groep ! Maar “last but not least” voor het vastleggen van de zéér aangename en attentvolle begeleiding door het ganse team van Aziam Trek. Corrie onze connector tussen ons en de Marokkaanse begeleiding en correcte organisatie, Brahim als Marokkaanse Gids (Gids met hoofdletter) op een ingetogen rustige wijze oog voor elk detail, Kok Momo en collega is culinaire verwennerij van de ochtend over de middag tot de avond, Driss en collega’s dromedarissenbegeleiders één en al gastvrijheid. In de eenvoud en primitiviteit tijdens de trekking waan je je in een “all-in service”. Deze reis in de Marokkaanse woestijn is mijn tweede reis in Marokko (vorige reis in hoge Atlas) voor mij is Marokko een zéér mooie reisbestemming een land met zoveel verschillende zichten en gezichten.   

Wim
In maart (2017) ben ik met mijn moeder en zus met een groepsreis van Aziam Trek mee de woestijn in geweest. Deze reis staat zeker in de top 5 van mijn mooiste vakanties! Naast dat het erg bijzonder was om met mijn moeder en zus door de prachtige woestijn te lopen, we een erg leuke groep hadden, Marocco een super mooi land is, was het de reisorganisatie die het zo bijzonder maakt, door de manier waarop ze ons een inkijkje geven in hun land en de mensen. Corrie deelt haar liefde voor het land en de mensen, Brahim zorgt voor de prachtige reis en met met veel aandacht voor ons, Momo en Ommar die ons iedere keer weer verraste met heerlijk eten en drinken midden in de woestijn (pannekoeken voor het ontbijt, uitgebreide salades voor de lunch en heerlijke tajines in de avond) en Driss en de andere kameelmannen die voor de dromedarissen en onze spullen zorgden, allemaal met vriendelijkheid en vrolijkheid. Ik kan dus niet anders dat een vakantie met Aziam Trek ontzettend aanraden.
Margreet
Ik heb vanuit ziel en in stilte een prachtige woestijnwandeling gemaakt. Met een mooie groep mensen die elkaar de  ruimte gaven om te genieten van de woestijn in al zijn schoonheid: stilte, vormen en de mooiste kleuren.
De vormen vond ik het meest indrukwekkend en de kleuren van de woestijn, die ik in stenen heb gevonden, zal ik proberen vast te houden. Ik heb mijn mooiste wandelvakantie meegemaakt met een prachtig team, Brahim vanwege zijn zorg en gastvrijheid, de kok Momo die zo echt en enthousiast is en Driss die mij heeft ondersteund door te zingen tijdens de dromedaris ritten in de stilte en hitte. Hartelijk dank voor deze mooie reis en de foto’s van iedereen ontroeren mij zeker!
Jeanien
Ook ik ben nog niet helemaal geland in de "normale" wereld ondanks een voor mij doen drukke werkweek. Heerlijk om jullie berichten te lezen en foto's te ontvangen. Het gevoel wel een maand te zijn weggeweest klinkt heel erg herkenbaar. Ik kijk iedere avond voor het naar bed gaan nog even naar de sterrenhemel... niet te begrijpen dat dit dezelfde is als in Marocco... Wat een bijzondere reis is dit geweest met een groep hele mooie mensen!!
Annemiek
Deze reis door de woestijn was onvergetelijk. De afwisselende landschappen, de vergezichten, de oases en kleine dorpjes aan de horizon, de door wind en zand gevormde rotsen en sculpturen in mooie terra kleuren. Prachtig…! En dan de stilte, de ruimte en de sterrenhemel. Sereen..! Maar wat deze reis zo anders maakt zijn de mensen die de reis begeleiden. Brahim, Momo, Omar en Driss en niet te vergeten Corrie zorgen ervoor dat je je thuis voelt in het land waar zij zo van houden. Hun liefde voor het land, de natuur, de mensen is zo voelbaar. Dat je alleen maar dankbaar kunt zijn, dat je met hen op reis bent. Tot een volgende reis.

Pauline
 
De vijfdaagse woestijnreis was veel heter en zwaarder dan verwacht. Maar de goede organisatie en de hartverwarmende inzet van Brahim, Driss, Momo, Omar en alle anderen, maakte veel goed. Mooi ook om bij Driss thuis de laatste nacht te mogen doorbrengen. Een "all-inclusive" reis op bijzonder, duurzame, waardevolle - en ondersteunend aan de bevolking - manier vorm gegeven.
Margreet
Wat een overgang naar de echte wereld. Hoewel er al weer veel gevraagd wordt in de zin van werk en zo ben ik nog met mijn hart in Marokko. Je weet dat ik meerdere van dit soort wandelingen heb gedaan, maar deze was wel heel bijzonder. Natuurlijk om dit met de meiden te doen, maar ook met jou, Brahim en de andere mannen. Ik ga hier nog heel lang van genieten. Nico is ook enthousiast geworden van mijn verhalen over je bergwandelingen. Je kan ons daar zeker verwachten. 
Marianne
groepsreis woestijn - maart 2017

Ik wou laten weten dat het een fantastische 3-daagse was! Lieve mensen waar we overnachtten, aangename rustige vriendelijke gids en kok. Zelfs de ezel vonden we fantastisch. De wandeling vanuit Amizmiz was mooi en heel gevarieerd. Vermoeiend maar goed te doen! Elke dag weer nieuw landschap, kortom zalig! Ondertussen zijn we zelfs fans van Hammam geworden, iets waar we eerder nooit voor te vinden waren. Dank voor de prachtige ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar, je hoort nog van ons dit jaar!
Charlotte en Hans
December 2016

Dank voor alle goede zorgen. De start van onze tocht was beroerd door de regen en kou, maar dit werd vervolgens veel beter. Koud vooral 's nachts nog. Prachtige tocht, aardige gids Jamal en heerlijk eten. Zeker voor herhaling vatbaar en we zullen jullie aanbevelen hoor!
Rutger en Peter
eind november 2016

Wij willen "de directie" van AziamTrek nogmaals bedanken voor de fantastische reis. We hebben enorm genoten van de mooie omgeving, de sterrenhemel, de stilte, de vriendelijkheid van Brahim, Momo, Omar, Driss en zijn familie en de anderen. Van de luxe van niet te hoeven koken en afwassen, van de gezelligheid in de groep en noem maar op. Een dergelijke reis is voor ons zeker voor herhaling vatbaar en de mannen van 'les gazelles' willen dit ook graag een keer meemaken! Dus wie weet.. “
Jacqueline, Monique en Loes
Enthousiast ben ik, ik kan niets bedenken waar ik niet van genoten heb. We werden zo goed en met zoveel plezier verzorgd: heerlijk eten, bagage op dromedarissen, tentjes die voor ons werden opgezet. Een prachtig landschap, erg aardige mensen, geweldig gidsenkoppel. Kortom, zodra ik erover ga vertellen realiseer ik me dat we helemaal niets hoefden te doen, alleen maar de ene voet voor de andere zetten. Wat een luxe reis, haha. Dank je wel Corrie voor al je inzet, en dank jullie wel voor jullie aangename gezelschap.
Annelies

De foto's geven een mooi beeld, prachtige foto's zijn erbij !, van een mooie vakantie. Ik vond het erg bijzonder om mee te maken en de bewoners van Marokko van dichtbij mee te maken. Alles goed georganiseerd !
Truus
Het was een fantastische reis. Alles was erg goed geregeld, heerlijk om niet over eten, afwassen etc. na te hoeven denken, dat het kamp werd opgebouwd en afgebroken voor ons en de supergoede begeleiding die we hadden. Daarbij een heel leuke groep en prachtige omgeving, helemaal top!
Jacqueline
Corrie dank je wel voor de ontzettend mooie woestijnervaring en de manier waarop je de reis geintegreerd met de lokale bevolking hebt opgezet!
Warme woestijngroet van Berber Bart
We reisden door prachtige berglandschappen om de startplaats van de 5 daagse wandeling te bereiken. De dromedarissen waren al daar en het kamp was opgezet. Na een prachtige zonsopgang en ontbijt trokken we de woestijn in. De trend was gezet. De dromedarissen waren opgetuigd met de bagage en gingen naar het volgende kamp. En wij genoten van het steeds wisselende landschap en alle heerlijkheden onderweg. Een soort 4 sterren verblijf met fantastische reisbegeleiding. En Marrakech was een mooi toetje.
Petra 

groepsreis woestijn - novemer 2016

Een hele mooie reis. Driss werd er verlegen van toen ik hem de groeten van jou overbracht. Wat een warme en lieve man. Bij het afscheid kreeg ik drie zoenen van hem. Ik was er helemaal verrast door. Ik hoop oprecht dat ik ze nogmaals mag ontmoeten. Onze reis duurde een dag langer omdat onze vlucht was gecanceld. Helemaal geen straf?? We hebben al verschillende keren anderen verteld over je website. Ik hoop oprecht dat anderen er ook door geïnspireerd raken en een reis via jou boeken. Jij en je mannen en vrouwen verdienen dit meer dan dat.
Riet, Diana, Mirjam en Judith
oktober 2016

Het was werkelijk geweldig met Jamal en Omar. Wat een fijne mensen en ik recommandeer ze ten zeerste. Het was echt heel gezellig zo met z’n vieren. Vaak konden wij tweeën tijdens het wandelen goed praten en zij zaten dat samen ook te doen, maar vaak hadden we juist met Jamal en ook iets minder met Omar gezellige gesprekken. Omar omdat hij iets minder goed Frans sprak, maar dat deed er niets toe. En wat een mooie natuur en wat een stilte en wat een lieve mensen zijn de Berbers. Ik heb veel meer impliciete waardering gekregen voor hun gastvrijheid en hun manier van apporach, vooral de familie van Omar is ook geweldig, fijne vrouw en lieve kinderen. Heerlijk en goed eten met z’n vieren. De Hammams waren precies zoals je hebt beschreven, maar zorgden ervoor dat we lekker schoon bleven. Ik viel in de avond na het eten met de heerlijke mintthee gewoon bijna om van de slaap, dus vroeg naar bed. Dank je wel voor de organisatie. Het was super! We zijn geen toerist tegen gekomen al die dagen. Dat was ook zo heerlijk. Dat is in de hoge bergen wel wat anders begreep ik ,daar is het drukker met toeristen. We sturen nog wel wat foto’s op om te bevestigen hoe mooi het was en het weer  ook geweldig, niet te heet, maar genoeg om lekker te zweten. Omar is een heel goede kok ook nog. Dus 100% tevreden en happy dat het zonder een onvertogen woord prima liep. Dank je zeer daarvoor. We zullen je organisatie ook aanbevelen aan anderen.
Bert-Jan en Pierre-Andre
september 2016

We had a very good trip to Morocco – and especially to the top of Toubkal. The new guide, Abdul was just as good as Jamal. The most important thing for us was that he was good at English and he was. And we all made it to the top, even though it was more tough than I had expected. But it was worth it!
And we might come back :-).
Lars, Lone and children
juli 2016

Wij hebben echt super genoten! De reis was echt perfect georganiseerd, de combinatie van valleien, dorpjes en de bergen was erg tof. Bovendien hebben we veel plezier gehad met Jamal en Omar :)
Super bedankt voor de goede organisatie!
Thijs en Bas
mei 2016

We hebben twee fantastische (dag)trips gehad met Brahim. O.a. bij hem thuis thee met koekjes, mooie wandeling rond het dorp. Simpel en perfect om zo de mensen en bergen te zien. Grote dank
Carol, Henk en de kinderen
mei 2016

Het was een onvergetelijke wandeltocht! Zulke prachtige landschappen en dorpen. En ook veel dank voor de handige wandeltips. Tot ziens, insha allah.
Ans en Ivo
Je weet het, het was weer een genoegen. Bedankt!
Ad (voor de zesde keer mee)
Het mag nog eens gezegd worden. Je hebt alles fantastisch georganiseerd voor ons! I
k ben nog lang niet afgekikt. De woestijnreis die ik met jou maakte was bijzonder, maar van de wandeling door de atlas heb ik wel heel erg genoten.Ik kan dan ook niet laten hier bij vrienden en kennissen er over te vertellen. Op de verjaardag van een vriendin maakte ik het zo bont dat de dochter gelijk zou willen boeken voor je volgende reis. Ik zal het vuurtje van tijd tot tijd aanblazen. Jij en je team verdienen het gewoon.
Heb nog een keer vreselijk zitten genieten van de foto,s. Wat een fantastische weergave van een vakatie met een gouden rand! Het zou zomaar kunnen dat ik volgende keer weer mee wil.
Adri
Bedankt voor deze onvergetelijke reis. Ik zal jou en je mannen niet snel vergeten.
Irene
Dat er nog veel jubileumreizen mogen volgen.
Yvonne
Groepsreis Zatvallei/Plateau de Yagour - april 2016

Zoals je voorspelde, hadden we een bijzonder mooie reis. Alles was zo goed georganiseerd, zo hartelijk, zo goed allemaal. Ook de kinderen vonden het een onvergetelijke ervaring. Bedankt voor deze schitterende organisatie, voor jou mooie initiatief!! De eenvoud van het leven van de mensen daar is een enorme inspiratiebron voor ons. Waar wij ons soms druk over maken. Ik hoop later met de kinderen misschien nog eens een soortgelijke reis te maken. De schoonheid van de natuur trof me terug met hoge kracht toen ik de foto’s bekeek. Het waren ook allemaal zulke aangename mensen!!
Els
April 2016

We kijken terug op een prachtige reis. Wat een mooi ruig landschap, prachtige kleuren en primitieve dorpjes met hun sympathieke bewoners. Jamal was geweldig als gids, Omar verwende ons met de heerlijkste gerechten, en Stira droeg braaf onze spullen. Een aanrader voor een ieder die van wandelen houdt! Hoort zegt het voort! Veel succes!
Erik en Afra
December 2015

Ik kijk terug op een prachtige reis door een voor mij onbekend deel van de Marokkaanse bergen. De Siroua kan wat mij betreft in de Top III komen te staan. Wat een bijzonder afwisselende tocht met berg en rotsformaties die ik niet eerder zo heb gezien. Kamperen op ondenkbare plekken, heel bijzonder.
Het succes van de tocht is voor mij vooral toe te schrijven aan de organisatie, in handen van Brahim en Corrie. Er is een voortdurend oog voor de wensen maar ook behoeften van de groep, er wordt geïmproviseerd wanneer het nodig is en ontzettend goed voor ons gezorgd. Of het nu gaat om de heerlijke menu's van Momo of het regelen van muildieren bij blessures of ziekte; het wordt allemaal geregeld. Heel hartelijk dank voor deze reis, ik heb er zeer van genoten. Mede door de groep reisgenoten, waardoor er veel plezier en lol is geweest! Warme herinneringen aan deze acht daagse wandeltocht met een toetje naar Essaouira, mooie stad aan de kust. Een aanrader!
Insha allah!
Maureen
Wat
mooi was het daar zeg. Ik word nog elke keer erg vrolijk als ik terugdenk aan de prachtige tocht die we gemaakt hebben. Zoals altijd prachtig, geen overdreven poespas en gebed in de warmte van jou, Brahim, Momo, de muildiermannen en de mensen waar we te gast waren. En de gezelligheid binnen de groep natuurlijk.
Moniek

Wij vonden het een bijzondere reis, een mooie combinatie van cultuur (stad) en natuur (wandelen in de bergen). We hebben er een diep respect aan overgehouden voor de mensen die in de bergen wonen, soms in onze ogen onder barre omstandigheden. Zij hebben het te doen met wat er is, tegenover alle luxe die wij hier hebben. Kamperen in de vrije natuur was even wennen, maar we kwamen op de mooiste plekken. Brahim als gids was super, hij leidde ons over mooie paden die er soms ook niet waren. Zijn innerlijk kompas om de weg te vinden was super.We zijn erg goed verzorgd door Momo en zijn ploeg. De niet aflatende inzet van de muildieren en hun mannen was enorm. Het contact wat Brahim en Abdullah met de mensen in de dorpen had om dingen te regelen, was fascinerend. Alles werd erg goed geregeld! Zo werden we regelmatig verrast door vers brood, vers vlees of eieren, zonder dat wij zagen dat er boodschappen werden gedaan ??. Kortom: we hebben genoten van de reis!
Aad en Dory
Ik ben zeker van plan om nog een keer een Marokkoreis te doen met jou in het voorjaar want ik vond het echt verrassend mooi, indrukwekkend en leuk. Nogmaals bedankt voor de mooie vakantie.
Anja

Wándelen in Marokko of je láten wandelen?
Voor de 3e maal met Corrie op pad; opnieuw de Siroua maar nu de andere kant op. Zon in de rug en veel nieuwe plekjes. Nauwelijks toeristen (éen andere groep op een van de laatste wandeldagen), wel enkele herders en prachtig, vaak weids landschap met veel bijzondere vogels (diadeemroodstaart). Mijn perspectief was ditmaal anders dan eerder: door een peesontsteking aan mijn linkerknie zal ik al na twee en halve dag wandelen op de rug van een muildier. Dat viel me alles mee (ik ben geen paardrijder) en bleek vele aantrekkelijke kanten te hebben: Abdullah zong nog steeds prachtig en leerde me muildiercommando’s. Het werd me langzaamaan duidelijk dat muildieren echt geen naam hebben en Tasserdünt heten, allemaal (=muildier). De naam die ik voor mijn pracht-exemplaar in gedachte had (Chaumannie) betekent vermoedelijk “houd daar onmiddellijk mee op!” De commando’s blijken vooral varianten van aansporingen. Complimenten heb ik in het vocabulaire niet ontdekt. Ik heb de vrijheid genomen die wel te leren aan mijn tassererdünt. Ik heb Corrie voorgesteld ook een muildiertocht in haar programma op te nemen! Ook je láten wandelen in de Sioura is een aanrader.
Nogmaals bedankt, Corrie, voor je perfecte organisatie en je improvisatievermogen!
Luuk
Wat een mooi gebied was het toch... Nog steeds sweet memories!
Hanneke

Afscheidsliedjes:
En wie loopt er dag na dag in de bergen? Dat is Brahim Aziam, die daar langs de paden sjeest. Er is nooit in heel Marokko een berggids geweest, zo vet goed en ook zo aardig als Brahim.
Van je hotsie knotsie knetter van je jippie jippie jee.
En wij liepen met ons twaalven alle dagen met hem mee.
Maar nu gaan we hem verlaten
en laten dus een traan
omdat wij nu zonder hem
morgen de lucht in moeten gaan! (melodie: en wie rijdt er op zijn paard door de prairie...)
Met Corrie was ik in de bergen, met Corrie had ik veel plezier. Door bergen en dalen en dorpjes en nu zijn wij allen weer  hier, ja hier.
Corrie, O Corrie
een reisleidster wil je niet zijn, ja zijn
Corrie, O Corrie
toch regel je alles piekfijn!
Wij waren een groep vijftigplussers en die zijn vaak mank, ziek of zwak. Wij konden niet door zonder muildier, de redding uit elk ongemak, gemak.
refr.
O Corrie we gaan je verlaten. O Corrie wij gaan er vandoor. Wij kunnen niet langer blijven, de plicht roept op school en kantoor, kantoor.
refr. (melodie: my Bonny is over the ocean...)
Aad, Alie, Anja, Annelies, Bert, Dory, Hanneke, Hannie, Luuk, Marjan, Maureen en Monique
Groepsreis Siroua - oktober/november 2015

First of all: your recommandation of staying in Imlil and go hiking from there each day, was the right thing for us. It gave us the possibility to do some trekking (me and my husbonds wish) but also have some time off that we could spend with our son playing games etc (the wish of my son). Jamal was our guide and we have inden been very pleased with him. He was smiling, polite and easy to talk with. He was also interested in telling about what life is like living in the mountains and about maroccan and berber culture. And he was also showing interest in our son which made our son confident with Jamal. Which off course was very important for us. The trip has made us interested in climbing the Toubkal. We will definately get back to you.
Lars, Lone andThomas
October 2015

We hebben een fantastisch mooie week gehad. De tocht is schitterend, heel afwisselend maar ook best pittig. Jamal is een geweldige gids en Omar een geweldige kok. Wat een aardige mensen allemaal. Ik ben weer helemaal gecharmeerd geraakt van Marokko. Mogelijk kom ik in het voorjaar met jullie fietsen. Wat ook bijzonder was ,was dat Brahim bij onze lunch aan het eindpunt was. Wat is dat toch een aardige man. Kortom, vol mooie beelden, vol mooie herinneringen. Jij bedankt voor de organisatie en als het aan mij ligt wacht ik niet weer 9 jaar met een volgende reis met jullie.
Riek
oktober 2015

We hebben een hele bijzondere week gehad.Alles was perfect georganiseerd. De gids Jamal en de beide koks Mohammed en Mohammed waren zeer prettig reisgezelschap. De tocht door de bergen over de passen en door kleine dorpjes leek wel een pelgrimstocht . Mooi was het kamperen in de bergen met minimale voorzieningen en heerlijke maaltijden.Het was helemaal top!
Martine en Wim
september 2015

We hebben een heerlijke vakantie gehad! Puike organisatie en een hele aardige, kundige en vrolijke gids Jamal. Hij begreep goed wat onze wensen waren, en geen moeite was hem en zijn mensen te veel. Op zijn advies hebben we ivm de hitte de Hammamtocht veranderd in een tocht van Ouirgane naar Imlil, en ook die tocht vonden we prachtig. Iedere dag lekker lang geluncht en siësta gehouden en een goede indruk gekregen van de plaatselijke bevolking in actie. De tocht heeft kortom aan al onze verwachtingen voldaan! Je tip voor Essaouira was ook een goede, we hebben er nog drie heerlijke relaxte dagen gehad, mede omdat het daar een stuk koeler was dan in Marrakech en omdat er een leuk muziekfestival gaande was. Dar al Bahar was ook zeker een aanrader. Jij nogmaals onze dank voor de bemiddeling en advisering, we vertellen het voort!
Mark, Renske en Jelle
mei 2015

We hebben prima verzorgde dagen gehad. Alles was tip top geregeld, Jamal is een prima gids. Het weer zat mee, het eten was erg goed, de route uitdagend maar te doen.Het was een bijzondere ervaring waar we met plezier op terugkijken.Ze hebben er weer ambassadeurs bij.
Chris, Franci en Gerrit
mei 2015

We zijn weer terug na het fantastische Marrokaanse avontuur in de bergen. Het was in 1 woord Geweldig! Elke stap was mooi, het landschap bleef ons verbazen en de zorg van Hoessein, Omar en Jamal was uitstekend. We zijn in de watten gelegd met goed eten en goed gezelschap. Jamal heeft ons uitstekend begeleid. Wij hebben een super mooie reis gehad, heel goed georganiseerd en met fantastische mensen. 
Rita, Laura en José
maart 2015

We really loved the experience on the Toubkal with aziamtrek! I have told to all my friend they should go having an adventure on the High Atlas! The trip was very well organized and we truly appreciated our guide Jamel and Driess' food. The accomodation were most of the time better than expected and everybody was very kind and welcoming. The weather was not that bad for february so we made it all the way to the peak :) We can't thank enough everybody who made our stay in Morocco so lovely and we hope to be back on the High Atlas some day soon :) 
Maddalena and Barbara
februari 2015

spot_up.gif

Ik vond het onbeschrijfelijk en weet haast niet goed wat zeggen omdat het zo overweldigend was. Op de eerste plaats onze, ik denk dat ik haast mag zeggen onze vrienden in plaats van begeleiders, Brahim en Omar. Deze wondermooie mensen, de  delicate zorg en aandacht, de menselijke  warmte van ontmoeting. We hadden ook de indruk dat het wederzijds was en daar zijn we blij om. De natuur, de bergen, de kleuren dorpen, de inspanningen waren voor ons overweldigend en deugddoend. Wat ons buiten het landschap het meest getroffen heeft, is hoe we uitgenodigd werden om deel te mogen nemen aan het dagelijks leven van de Berbers, hun gastvrijheid en samenleven en dit gedurende de ganse tocht. Zoals we bij het doorgaan van een dorp gewoon uitgenodigd werden om te komen thee drinken en er dadelijk ook nog iets te eten kregen. Nog meer toen we ook weer bij de doortocht van een dorpje werden uitgenodigd  op het ogenblik dat de mensen samen waren na de begrafenis van een vrouw in het dorp om op dergelijk moment mee in de kring te worden uitgenodigd en ook weer met hen mee de thee te drinken. Of nog toen bij het doorkruisen van een stukje hoogvlakte waar een herder op een vuurtje tussen een paar stenen juist zijn keteltje water aan het warmen was en we weer in alle eenvoud en bescheidenheid gevraagd werden mee thee te drinken. Hoe kan je zoiets beschrijven en dan hebben we het nog niet over de eenvoudige, hartelijke en gemeende ontvangst door onze gastheren elke avond. De kers op de taart was wel de ontvangst bij Omar thuis en zijn hartelijke vrouw die voor ons pannenkoeken had klaar staan en de laatste avond een heerlijke maaltijd heeft klaar gemaakt en zelfs frietjes speciaal voor ons heeft gebakken. Hoe ze ons speciaal kwam halen om te laten zien hoe ze brood in de oven bakte. Het was een (h)eerlijke ervaring uit het hart.  En al zal ons verhaal aan vrienden niet hetzelfde resultaat kunnen hebben als jouw inzet als tussenpersoon, toch laten we niet na dit verhaal te doen en reclame te maken voor deze tochten. Voor mij is deze ontmoeting ook weer een nieuwe bron van ervaring om onbevangen naar  het leven te kijken, wat het ons ook brengt. Ik moet maar het beeld van Omar’s blije aanpakkende vrouw terug op te roepen  om te glimlachen en verder op weg te gaan terwijl ik Omar met zijn beladen muildier de moeilijkste paden zie opklimmen en Brahim in zijn stille bescheidenheid voor mij uit zie stappen, telkens het pad vindend. Dit is hartverwarmend. Van harte dank ik je om dit te hebben mogen meemaken, en wie weet tot ziens:  INSJALLAH.
Herman en Wouter
december 2014

Het was voor mij een fantastische ervaring, heerlijke wandeltochten, geweldig gezelschap (goed voor de lachspieren geweest), schitterend land, met zijn kleurrijk berggebied, vriendelijke bevolking, lachende kinderen...Dank, vooral voor Brahim, en jou, die ons door dit schitterende berggebied geleid hebben. Verwend door de dragers (ezels) van onze spullen, en de werkers, kok, zwoegers, en tentenbouwers...Geweldig weer, geluk gehad die week! (daarna blubberstroom in het mooie berggebied). Dit smaakt naar meer....
Alie
Ik vond het een zeer geslaagde reis en heb zeer genoten van alles: ten eerste de reisgenoten uit zowel Nederland als ook Marokko, de prachtige landschappen, het wandelen, de bergen, het immim eten, de avondjes in de grote tent, Marrakech, de zichten, het weer en elke seconde die we deelden.
Mike

groepsreis Zat-vallei, oktober 2014

We hadden een fantastische reis naar Marokko! We hebben er echt van genoten!Wat een mooi land en wat een lieve mensen. Het logeren bij de mensen was onvergetelijk. De hamam zalig!
Het eten van ‘Restaurant Chez Omar’ was verrukkelijk! We hebben toch wel een speciale sympathie opgevat voor Omar en z’n gezin. We hopen om ze ooit terug te zien.
Dus hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring!
Anne en Herman
oktober 201
4

We hebben een hele mooie en indrukwekkende reis gehad. Alles was prima geregeld, aardige, betrouwbare mensen die hun afspraken nakwamen. We hadden een leuk en goed team dat met ons mee ging. Jamal kon goed Engels en was ook bereid om van alles aan ons uit te leggen, vertelde ook dingen over de cultuur of omgeving uit zichzelf. We hebben steeds overlegd met Jamal hoe we verder gingen, hier en daar wat aangepast. Mooi dat die flexibiliteit er was.We hebben heerlijk gegeten, Lahcen was een goede kok. Voor Christian (2 jaar) had hij zelfs het e.e.a. aangepast. Leuk om te zien. Brahim hield ook goed in de gaten of alles naar wens was. We vonden het spannend hoe het zou gaan met ons zoontje. De eerste dagen waren erg intensief voor hem. Het was natuurlijk ook allemaal nieuw, de omgeving, het klimaat, het reizen. Na de zondag, die we als rustdag hadden ingepland, was hij een beetje gewend aan alles en zag je hem gaan genieten. Hij vond het fantastisch op de muilezel. Hij voelde zich helemaal op zijn gemak bij Hassan op de muilezel, regelmatig deed hij daar zelfs lekker een tukje. Ons team en vrijwel alle mensen die we ontmoetten waren dol op Christian. Hij heeft half Marokko ingepakt en is met veel mensen op de foto geweest. De natuur was mooi. Wij houden van de bergen, dus hoe hoger we kwamen, hoe meer het begon te kriebelen. Nu moeten we nog een keer terug om de echt hoge bergen te beklimmen...Het was ook heel interessant om kennis te maken met deze andere cultuur. Het houd je ook een spiegel voor, dat maakt het ook boeiend. Ik heb er ook veel van geleerd, de afgelopen dagen moet ik nog steeds terugdenken aan alles wat ik heb meegemaakt. Ik heb zelfs een beetje heimwee.Kortom, het was voor ons een geslaagde en onvergetelijke reis! Hartelijk bedankt voor de goede zorgen.
Niels & Barbera en Christian
augustus 2014

spot_up.gif

Het was super in Marokko! We werden weer behandeld als koningen...alles was volledig naar wens. Wil je de mensen ter plaatse uit onze naam nog eens uitgebreid bedanken aub?
Zeker en vast tot volgend jaar.
Ilse, Victor Hortaschool, België
mei 2014

Prachtige wandeling, onverwacht veel afwisseling van omgeving, natuur, en uitzichten. Prima verzorging, heerlijk eten gemaakt door kok Momo, en goede begeleiding van de tocht door gids Brahim. Voor herhaling vatbaar, volgende keer richting woestijn of tijdens het seizoen van de granaatappels en vijgen. Ik kan Aziam trek aanraden voor mensen die houden van kleinschalige reizen met aandacht voor de omgeving en bevolking.
Het was een heerlijke reis. Prachtig land, zowel de omgeving als de mensen. De wandeling vond ik geweldig. En jullie begeleiding was ook perfect. Dank je wel!!!
Hester
Groepsreis Zat-vallei, mei 2014

Net terug van een 12 daagse reis door Marokko met mijn mijn 2 dochters. Wat hebben wij genoten van de prachtige wandelingen in het Atlas gebergte en van de hammamtocht. Jamal onze lieve en zeer goede gids, Omar onze muildierman; een fantastische kok en Moustafa onze zeer ervaren chauffeur. We rolden van de ene na de andere onvergetelijke ervaring. Prachtige natuur, rode en gele bergen met eeuwenoude dorpjes. De mensen waren ontroerend gastvrij en wat hebben we veel plezier gehad en gelachen met elkaar. Het was onze eerste ervaring met Aziam Trek, maar die verdienen alleen maar een en al lof. Dank je wel Corrie en Brahim. We zullen het zeker doorvertellen aan familie en collega's en hopen dat er meer mensen enthousiast raken en mee gaan met Aziam Trek. We hopen zeker nog eens een tocht te gaan maken met Aziam Trek. Brahim zou zeggen: als God het wil.
Riet, Mirjam en Judith
mei 2014

Het is in een woord fenomenaal geweest! We hebben enorm genoten van de natuur, de wandelingen, de Berbers in de dorpjes. De gids, Mohammad, was erg goed en heeft het programma (en de wandel intensiteit) perfect op ons af weten te stemmen. De kok, Omar, was een hele vriendelijke man en hij kookte prima. Hij heeft heel goed rekening gehouden met onze speciale dieet wensen. We hadden ideaal weer, zonnig maar niet te warm. Het land is zoooo mooi! We hebben samen meer dan 1,500 foto's en 80 filmpjes gemaakt (en Mohammad wachtte steeds geduldig tot we onze fotootjes gemaakt hadden). We zijn ontzettend enthousiast en al allerlei plannen aan het maken om in de toekomst nog andere stukken Marokko op vergelijkbare wijze te ontdekken. Dan voor alle voorbereiding. Het was onvergetelijk.
Klaas en Lucille
mei 2014

Onze hooggespannen verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. Als je een maand op vakantie wil volstaat een week Marokko. De organisatie was voorbeeldig, het eten was heerlijk en de mannen was, zoals jij had voorspeld, geen moeite teveel. Je hebt iets heel bijzonders opgebouwd en we hopen dat je nog lang doorgaat om velen deze unieke ervaring te bieden. Heel veel dank voor je begeleiding.
Annemieke en Donald
april/mei 2014

Hereby we want to thank you for organising and guiding our tour. We really have enjoyed our walking! From the beginning to the end it was all nicely organised. Jamal was a very good guide, sure about our route and we enjoyed his explanations of Moroccan habits, agriculture and landscape. Every time he and Hussein found us a very nice place in the shade to enjoy the rich lunch. We loved the route Brahim had chosen. The first four days from Ijoukak through Taghenghizte – Tizgui – Tiziousme to Imlil were really very quiet and quite easy walking days. We went through beautiful landscapes and small villages. The hamam in Tizgui was a nice surprise! These walks were a good exercise for the next two days when we started the tour to the top of Toubkal and back to Imlil. What a beautiful sight up there! Thanks again for this beautiful experience. We enjoyed it very much.
Annette en Judith
april 2014

Even een korte e-mail om te laten weten dat wij een geweldige trip hebben gehad. Omar is een voortreffelijke gids en Houssein was een bijzonder goede kok. Wij moeten nog even bekomen van alle indrukken, maar 1 ding staat vast: dit was een van onze beste vakanties die wij ooit hebben gehad.
Tjarda en Alexandra
april 2014

Terug van weggeweest, overweldigend alles was goed geregeld fantastische mensen Marokkanen wat een mooi land was voor ons geheel onbekend . Onze gids, kok zeer toegewijd mooie mensen veel gevoel voor alles niets was teveel veel plezier gehad met elkaar vriendschap gesloten. Gaan zeker terugkomen. Mede namens mijn reisgenote veel dank aan jou voor alle goede adviezen en de goede organisatie.
Olav en Henriette
maart 2014

Even een bericht om je te laten weten dat we het heerlijk hebben gehad vorige week. Het wandelen met de gids, de begeleiders, de ezels, de prachtige omgeving, onze gastfamilies en de super verzorging! Het was een onvergetelijke tocht en we hebben er allemaal enorm van genoten. Bij terugkomst hebben we nog even met Brahim gesproken, een bijzonder aardige en heldere man. Zeer veel dank voor jullie organisatie en hopelijk tot ziens.
Liesbeth
maart 2014

spot_up.gif

Jij en Brahim hebben diepe indruk op mij gemaakt en ik denk met veel plezier terug aan alles.
Monique
Het was een hele bijzondere week Corrie waarvoor nogmaals mijn dank.
Bea
Het was een prachtige film!
Inge
Ons 30-jarige vriendschap gevierd in Marokko!
Linda
Wat een fantastische reis met fantastische vriendinnen!
http://flipagram.com/f/jSvDnzUX3j
Isabelle
Wat een heerlijke vakantie!
Joke

Groepsreis Tour de Hammam, maart 2014

Uit naam van ons alle vier kan ik melden dat we een fantastische tocht hebben gehad, je had niets teveel beloofd! Wij hadden ook echt energiek lenteweer. De amandelbomen stonden volop in bloei. Een prachtig gebied, met op de achtergrond nog sneeuw. Alles klopte precies. De 1e dag was alles zo goed georganiseerd, dat we na aankomst in Marrakesh, autorit en lunch nog 3 1/2 u konden wandelen naar onze 1e bestemming. Jamal was onze gids en deed dat prima. Kok Hussein en muildier man Ibrahim hadden beiden hun eigen muildier bij zich. Hele aardige behulpzame mannen, uit het gebied. Het eten was heerlijk, we lunchten op mooie plekjes met water, een kleed en matrasjes werden uitgespreid en zo konden we uitrusten, ons laten verwennen en lui wachten tot het eten opgediend werd. Het verblijf bij de gastgezinnen was heel bijzonder en erg leuk. De hammams waren een belevenis. Pas op de allerlaatste dag hebben we voor het eerst twee trekking groepjes gezien. Het is echt bijzonder hoe oorspronkelijk het leven in dat gebied, toch zo dicht bij Marrakesh, nog is.
Hartelijk dank voor alle informatie en de bemiddeling. Het was geweldig, zo snel en persoonlijk als jij altijd reageerde, inderdaad, zoals je een keertje schreef, 'ik ben geen reisbureau'! want dat zou in het algemeen veel formeler zijn geweest. We zijn ook blij een beetje bij te hebben kunnen dragen aan je schoolproject, want we hadden ons inderdaad niet gerealiseerd dat het nog zo arm zou zijn.
Margreet
Wat hebben we een boeiende en prachtige tocht gemaakt vanuit Amizmiz! We zijn het helemaal eens met het verslag van Margreet. Mede dankzij de voortreffelijke organisatie, de prima gids, de bijzonder aardige muildiermannen/kok, en het prachtige weer hebben we een onvergetelijke tocht gehad. We zouden het niet hebben willen missen. Jamal wist veel te vertellen over het land, de bevolking en de natuur. En hij zag ook veel, zoals vogels en een leguaan in de verte. Het was ook erg prettig dat hij behalve frans ook engels sprak.

Elsbeth en Anton
februari/maart 2014

Graag willen wij je nog even bedanken voor de geweldige trektocht die we met je hadden in Marokko. We hebben zeer genoten van mensen en landschap en vonden het weer een geweldige ervaring. We denken met veel plezier en veel mooie herinneringen aan alles terug. We bewonderen je inzet en enthousiasme voor het land en de mensen !!
Frank en Annemargreet
Corrie, de tocht was buitengewoon, toch nog een graadje mooier dan vorig jaar, ook het equipe was echt super, ik hoop dat jij en Brahim dat ook zo ervaren ervaren hebben. 
Hans en Liesbeth
Dank voor alle goede zorgen van jouzelf, Brahim en de verdere bemanning !
Pim
Jij nogmaals  veel dank voor al je tolken, vertalen en uitleggen. Dat blijft heel nuttig !
Ineke
groepsreis Sirouagebergte, februari 2014

We hebben een fantastische tocht gemaakt met Jamel en Omar. Het weer was heel goed, de amandelbomen stonden in bloei, de landschappen waren prachtig en afwisselend, we hebben echt genoten. Het klikte goed met Jamel en Omar en we hebben een hoop geleerd over het land, de cultuur en de religie. Erg leuk om op deze manier Marokko te ontdekken. Ik vond het ook heel bijzonder om bij de mensen thuis te komen en te zien hoe zij leven. Iedereen was ontzettend gastvrij.
We zijn trouwens helemaal geen andere toeristen tegen gekomen, wat de ervaring alleen maar specialer maakte. We zouden het zo nog eens doen! Ook het eten was top: lekker en gezond. Het enige wat ons opviel was dat de tochten wat korter waren dat we hadden verwacht. We liepen nu zo'n 5 uur per dag en het had wat ons betreft best wat langer en intensiever gemogen. Maar nogmaals, we hebben een geweldige tocht gemaakt en het was ook erg fijn dat er veel tijd was om te ontspannen. Bedankt voor de organisatie en hopelijk tot een volgende keer!
Marte en Jona
februari 2014


Goed gelopen en prima geregeld. Helaas werkte het weer niet echt mee. De eerste dag van het lopen was het lekker weer. De tweede dag miezerde het wat en de derde dag was het heel erg mistig. Nauwelijks wat kunnen zien. Erg jammer maar toch wel genoten. Aardige mensen. Goede gids en kok.
Arthur en Angela
februari 2014

spot_up.gif

Wij zijn gisteren teruggekomen van een fantastische vakantie in Marokko. De wandelingen waren prachtig en uitdagend en de begeleiding perfect. Met name met het team aan de kust hadden we een hele goede band. Zij waren ook erg betrokken en speelden veel met de kinderen wat zij natuurlijk geweldig vonden. Met hen hebben we ook samen na zonsondergang gegeten. Erg speciaal om op die manier een beetje bij ramadan betrokken te worden. Het eerste team in de bergen was overigens ook erg goed. Kortom we hebben een  onvergetelijk avontuur beleefd. We zullen zeker jouw website bij vrienden en kennissen onder de aandacht brengen. Bedankt.
Eveline, Sijmen, Bert en Carlie
juli/augustus 2013

Zoals altijd was de groep (en dus ook ik) heel tevreden over de reis! Brahim en zijn team hebben ons erg verwend en ongelofelijk hard hun best gedaan..zoals we ondertussen gewoon zijn van jullie! Alles was fantastisch geregeld en geweldig goed georganiseerd. Eveneens vind ik het super dat Brahim zo flexibel is en zich steeds wil aanpassen aan de (soms toch wel rare) verzoeken van onze groep. Bijgevolg zeker weer voor herhaling vatbaar volgend jaar insjallah! Bedankt voor al het werk dat jij en het team ter plaatse gedaan hebben!  Ook nog eens van harte mijn beste groeten en dank aan Brahim!
Ilse, Victor Hortaschool, België
mei 2013

Ik ben weer thuis na een fantastische woestijnreis. De reis beantwoordde helemaal aan mijn verwachtingen. Ik voelde me in mijn element. De woestijn maakte veel in me los. Omar, Mohamed en Ahmed waren prima reisgezelschap en ik dank hen voor alles wat ze met me hebben willen delen. Het was fijn dat Mohamed Frans praatte om te vertalen en over het berberleven te vertellen. Het voelde een beetje alsof we een familie vormden. Nogmaals bedankt voor de organisatie!
Willemien
april 2013

Wij leven nog steeds een beetje in Siroua-sferen, ook na wekenlang na-mijmeren nog geen enkele wanklank kunnen  bedenken, het was allemaal ook voor onze -wel verwende- begrippen perfect, en ik geloof meer nog dan in enige himalayatocht een aangename mix van lekker lopen waarbij je ook nog om je heen kon kijken, het land leren kennen in z'n autentiekste vorm, en oh, als ik mijn foto's zie, wat een prachtig en fotogeniek land!! Blij dat we nu toch even jouw mooiste kampeerplek ter wereld mogen zien, als je dat tijdens de tocht had laten zien was ik er misschien toch stiekum heen gelopen...
Hans en Liesbeth

Wij hebben het in elk geval fantastisch gehad en hebben prachtige foto's gemaakt. Ik maak inmiddels ook reclame voor je bij verschillende mensen die ooit ook zoiets willen doen. Het land nodigt uit om in elk geval nog een keer te bezoeken , maar dan in een ander gebied wellicht. Je foto's zijn schitterend, dank daarvoor.
Hans en Annemargreet
Wij hebben -zoals we al zeiden bij ons vertrek - echt een prima tocht gehad. Tafraout en Liesbeth's hotel Chez Amaliya zijn ons goed bevallen, en daarna hebben we nog even in Mirleft gelogeerd in een B & B op de rotsen, pal aan zee. Alles bij elkaar een heel afwisselende reis, maar de trektocht met jullie was by far het interessantste. Ik snap nu tenminste iets van Marokko en de Marokkanen ! Wij vonden het echt klasse wat Momo uit zijn veldkeuken te voorschijn toverde. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar !
Pim en Ineke
Groepsreis Sirouagebergte, maart 2013

We hebben een prachtige reis gehad! Alles van Aziamtrek was prima geregeld. Het wandelen was prima te doen. Af en toe een pittig klimmetje maar op de top weer een prachtig vergezicht. De middagpauze was heel relaxed en ruim. Alle tijd om een dutje te doen en te genieten van de maaltijd die Omar liefdevol had bereid (wat een bijzonder aardige man is dat!). Jamal sprak goed Engels en we hadden leuk contact met hem. Eigenlijk wilden we niet terug; dat betekent dus dat we nog eens moeten/mogen! We kijken dus terug op een prachtige reis. Heel erg bedankt voor alle informatie. Dat heeft absoluut geholpen bij de voorbereiding!
Hetty en Paul
februari 2013
 

spot_up.gif

Ik ben zeer tevreden over het verloop van de reis, de organisatie was tot in de puntjes geregeld. Alles klopte. De woestijn was prachtig! De verschillende landschappen die per uur wisselden, woestijndorpen en plantages. Voordat we begonnen met het avondeten zaten we met z'n allen rond een kampvuur waar de mannen mais en thee op het vuur legden en we rond het kampvuur met elkaar kletsten. Corrie had een hele uitgebreide paklijst en verhaal toegestuurd voor de reis wat ik erg prettig vond. Ik proefde uit haar verhaal haar enthousiasme over het land Marokko. De begeleiding en vooral Brahim was bijzonder betrokken bij de groep. De overige mannen die mee liepen waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. We hadden een leuke kok die geweldig kon koken. De reis over de Tizi-n-Tichka pas was adembenemend mooi. En Marrakesh als afsluiter was weer even een andere ervaring maar leuk om de contrasten mee te maken, tussen de rust van de woestijn en de overweldigende drukte van de stad. Ik kan terugkijken op een geslaagde vakantie en een bijzondere ervaring.
Janneke
groepsreis woestijn, november 2012

Het was waanzinnig – 18 van de 20 man hebben de top gehaald en al meer dan €35.000 voor de Stichting ALS Nederland binnen. Heel veel dank voor je organisatie!
Teun
september 2012, sponsorbeklimming van de Toubkal

We vonden het geweldig, de uitzichten op het landschap waren onbetaalbaar. Met de gids en muildier-man/kok, Zouhair en Mustafa erg gezellig gehad en lekker gegeten. Ik zou zeker een keer of meer teruggaan, maar niet teveel in de steden, veel in de natuur en kleine dorpen en natuurlijk de woestijn!
Miriam en Mike

september 2012

Het is een prachtige ervaring geweest onze hele reis door Marroko. Mooi land, over het algemeen erg aardige mensen en een prachtige cultuur. Ook hebben we zeer genoten van onze trektocht door de Atlas. Brahim (Aziamtrek) hebben we ervaren als een zeer sympathieke man, gastvrij en plezierig in de omgang. Stipt op tijd op de afgesproken plaats Riad el Sayaga in Marrakech kwam hij ons ophalen en bracht hij ons naar Imlil bij hem thuis waar we op het terras hartelijk ontvangen werden met een overheerlijke Tajine met kip. Daarna hebben we een enorm mooie tocht door de Atlas gemaakt. Drie dagen werden we vergezeld door de geweldige gids Mohammed, Brahim chef cuisine-zoals we hem met een knipoog noemde- en een ezeldrijver. Mohammed spreekt voor Marrokaanse begrippen verrassend goed engels. Een enorme behulpzame en charmante kerel. Maar we hebben ook erg veel lol gehad met elkaar. Brahim was de clown van het gezeldschap en was bovendien een geweldige kok. Als wij dan weer kapot van het wandelen ergens neer streken stond hij daar weer met een heerlijk geimproviseerde maaltijd. De tocht bracht ons op plaatsen (ca. 2000 tot 2500 mtr hoog) waar je normaliter nooit alleen zou komen, langs verlate berbernomaden, indrukwekkende watervallen, kleine berberdorpjes en mooie routes met prachtige panorama. Ook vonden onze kinderen (16 en 12 jaar) de tocht een hele leuke belevenis!  Kortom een reis om niet meer te vergeten.
Chukran Maroc, Besslama Insalah!
John, Indra, Sacha en Hannah
juli 2012

Onze vakantie in Marokko is echt voorbijgevlogen. De tocht die ze hadden uitgestippeld voor ons was super. Ik vond het vooral fijn dat het zo gevarieerd was: eerst stijgen, dan een dag door plateaus en "alpenheides", terug dalen met prachtige uitzichten over de bergen, een dag langs/door de rivier en dan een laatste grote klim met prachtig uitzicht en een zeer lange afdaling. De campeerplaatsten waren ook altijd heel mooi, we lagen altijd wat afgelegen, zonder te veel mensen in de buurt, en de laatste nacht sliepen we op een plateautje met uitzicht over honderden geiten. :) Ook het eten was heerlijk, het beste wat we tijdens de reis gekregen hebben. In het algemeen was het een zeer positieve ervaring en we zouden dit zeker opnieuw doen en aanraden aan andere mensen. Heel hard bedankt! Het was echt een plezier.
Barbara en Kristof
juni 2012

spot_up.gif

We waren tevreden over de wandeling in de Hoge Atlas. Fijn dat alles op laatste moment geregeld kon worden. Maaltijden waren goed en de route was goed gedoseerd. We vonden het mooie route en vriendelijke mensen. Tijdens de eerste tocht naar de Toubkal waren er wel veel andere wandelaars maar dat was goed om ons niveau in te schatten. We hebben het goed kunnen vinden met de kok en gids
Bert en Mirjam
juni 2012

Het zit er weeral op voor ons en het was fantastisch!!! Jullie hebben echt ongelofelijk goed jullie best gedaan om aan onze vragen en wensen te voldoen. ALles was zoals we gevraagd hadden en alles was fantastisch goed geregeld. Ook Brahim was geweldig. Zo kende ik hem eigenlijk niet en ik moet toegeven dat het een geweldige man is met een groot gouden hart. Ik had een beetje bang voor de nieuwe gids omdat het met Zohair steeds goed was maar deze angst was volledig onterecht. Hassan was een echt schatje! Hij werd door de leerlingen op handen gedragen en hij heeft zijn taak heel goed gedaan. Dus...niets dan lof over de organisatie en de mensen! Zowel van mezelf als van mijn collega's als van de leerlingen...een dikke merci aan jou en je team :-)
Ilse/Victor Horta School
mei 2012

Dank voor je vlotte maitjes en prachtige plaatjes. Nagenieten...... Ook wij zijn zondagavond na een prima reis thuisgekomen. Vol gedachten, zeer voldaan, bruisend en ook best wel een beetje moe. Nogmaals: zonder uitzondering hebben we dit avontuur met jou en de Marokkaanse mannen als uniek, heel bijzonder ervaren! Dank daarvoor en onze 'fooi' is jou en je dierbare Marokko van harte gegund. In Kollumerzwaag en omstreken zijn inmiddels velen bijgepraat over het schitterende avontuur en onze zeer gastvrije Marokkaanse medemens. In het 'Provinsjehûs' hebben we even heerlijk zitten uitwisselen en nagenieten. Ons gezamenlijk avontuur houden nog lekker even vast.
Ulke en Albertsje
Veel collega's die vragen hoe het is geweest. Ik hoef maar 1 woord te gebruiken: FANTASTISCH.
Hedzer
Helemaal nog in de ban van Marokko waar we 6 dagen gelopen hebben in het Siroua-gebergte. Wat een indrukken opgedaan. Helemaal los van de "beschaafde wereld".....
Facebookbericht van Mynke
Wat prachtige foto's, daar kunnen we niet genoeg van hebben.

Wij zijn nog steeds alle dagen Marokko  aan het verwerken, het is een beetje een cultuurschok als je met zoveel indrukken je eigen doen en laten weer instapt. Gelukkig kunnen we onze ervaringen met elkaar als groep delen.
Aldert en Alie
Groepsreis Sirouagebergte, mei 2012

Onze vakantie was geweldig. Vooral ook de ezeltrektocht!!! super mooi, indrukwekkend. Gezellig, goed verzorgd. Zouhair was een super leuke gids. hij was ook erg leuk met de kinderen. Heel erg bedankt voor de mooie trektocht en voor de fijne organisatie.
Remy, Luka, Dide en Ellen
april 2012

Wat hebben wij het dan toch ongelofelijk leuk en goed gehad! Ik kijk met heel veel plezier en ook respect - voor Marokko en de mensen die we hebben ontmoet - op onze prachtige reis terug. Een tocht die heel veel indrukken en stof tot nadenken heeft achtergelaten! Wij boffen toch maar ontzettend dat onze wieg toevallig net in Nederland heeft gestaan. Wat had je het allemaal gewéldig goed georganiseerd! Vanaf moment één tot het busje dat ons op de laatste dag weer naar het vliegveld bracht; het liep allemaal op rolletjes! Een grote logistieke prestatie, want ik realiseer me heel goed dat dit een ander land is dan Nederland, en dat het waarschijnlijk meer moeite kost om dingen geregeld te krijgen! Ik moet je zeggen dat ik ook iedere keer weer verbaasd was dat we tussen de middag bij Momo en consorten, en aan het eind van de wandeling bij ons tentenkamp terechtkwamen! Hoe spreek je dat - in mijn beleving "in the middle of nowhere" - af?! Petje af voor Brahim, Momo en Abdullah, en alle andere mannen. Iedereen was steeds vriendelijk, behulpzaam, humoristisch, kortom heel prettig in de omgang. Er werd zo ontzettend goed voor ons gezorgd, daar heb ik erg van genoten! Het eten was héérlijk, en precies goed, gelukkig niet met plassen olie en zo. Maar echt heel erg lekker, en dat iedere dag weer opnieuw! Ik vond de manier waarop jij het geheel in goede banen leidde heel erg prettig, ongedwongen en ontspannen. Het was erg fijn dat we met z'n allen van jouw kennis van Marokko en de gewoontes konden profiteren!
Irene
Ik mis de balkende grijze vrienden, de kleurrijke happen van Momo en de fantastische uitzichten. Het was een heerlijke reis, met hele gezellige reisgenoten.
Titia

Groepsreis Sirouagebergte, maart 2012

spot_up.gif

We zijn alweer een paar weken terug maar ik wilde je nog laten weten dat we een geweldige tijd in Marokko hebben gehad met Brahim en z'n (lekker kokende) mannen! Jebel Sahro was prachtig en we hebben heerlijk gelopen in een zeer aangenaam zonnetje. Ook de woestijn is zeer goed bevallen, je leest het, niets dan lof!
Emely en Richard
We hebben een heerlijke tocht gehad, vooral het Sagro gebergte vonden we erg mooi. In de woestijn was het wel weer fijn om s ‘morgens en ‘s avonds wat langer zon te hebben, want het was wel lekker fris zodra de zon weg was...De mannen hebben uitstekend voor ons gezorgd! Prachtige kampeerplekken en prima eten, mooie wandelingen, wat wil een mens nog meer?..
Liesbeth en Paul
december 2011

We hebben het weer fantastisch gehad! Heel erg mooi gewandeld, zeer afwisselend en weer zat ook mee. Als tractatie nog op muildieren door een kloof stroomopwaarts, terug gelopen. Brahim was weer erg gezellig en goed en het eten van mohammed was weer helemaal lekker , vooral de tajin's.
Carolien, Manon, Nicole en Esmeralda
mei 2011

We hebben heel erg genoten van onze prachtige wandeltocht. Het was jammer, dat het weer niet echt meewerkte. Vooral de laatste twee dagen regende het regelmatig, waardoor ook de plannen voor dag 5 moesten worden aangepast. Overigens was de alternatieve route prachtig, dus ook in dat opzicht geen probleem. Zouhair was een uitstekende gids, met een groot gevoel humor maar ook uitstekende sociale vaardigheden waardoor er een goede mix was tussen de gasten op hunzelf laten en samen dingen met ze doen (bijvoorbeeld het avondeten) en samen overleggen. We hadden in Mustafa ook een fantastische kok, vol energie en humor, die steeds een heerlijk maal wist te bereiden. Jammergenoeg spraken onze muilezeldrijvers, Hussein en Mohammed, geen Frans, maar ook met hen hebben we heel veel plezier gehad en ze deden ze hun werk uitstekend. Kortom, heel tevreden, ook overigens over de gemaakte tocht. De afwisseling tussen cultuurlandschap met dorpjes en allerhartelijkste mensen enerzijds en ruige bergpassen met een verdwaalde geitenhoeder anderzijds was perfect. En de hamams in de dorpjes hadden we niet graag willen missen!
Peter, Joop, Sioe en Nicoline
april 2011

Na een week terug te zijn van de waanzinnig mooie Siroua-tocht, die Corrie en 'haar mannen' (8 stuks!) ons hebben bezorgd, zijn wij nog steeds gehuld in de warme deken van de ongelooflijk hartelijke gastvrijheid van de Berberbevolking, die we op deze tocht mochten ontmoeten. Een dorpje aan de horizon betekende vaak een gastvrij onthaal. Al die keren dat we op de thee werden uitgenodigd door deze prachtmensen, hebben een grote indruk op ons gemaakt. Dankzij  Corrie's vriendschap en verbondenheid met de Berbers hebben we dit allemaal mee kunnen maken. Het was vooral ook een feest om met Esther, Christa, Muriel, Bert en Gjalt op pad te zijn. Bedankt voor jullie onwijs gezellige aanwezigheid!  We raken er niet over uitgepraat!!  Dit was ons eerste Aziam Marokko-reis, maar niet de laatste! Insha'Allah. Corrie, Brahim, Momo, Hassan, Hoessein, Achmed, Abdoellah, Driss en Mohammed - SHUKRAN B'SEF!!!
Guy & Hanneke 
Ik denk met warme gevoelens terug aan de reis die we gemaakt hebben. Marokko is echt adembenemend prachtig. We hebben in korte tijd heel veel verschillende landschappen gezien met verschillende kleuren. Mooi vond ik alle oases die we tegenkwamen en de afwisseling in gebieden. De ene dag liepen we door dor, droog landschap en de volgende dag hebben we de hele dag langs een rivier gelopen wat een heel ander beeld gaf. De mensen zijn echt heel aardig en gastvrij. Ook al hebben ze niet veel: ze delen het met je. Daar kunnen wij nog wat van leren!
Christa
Ik vond de reis geweldig. Volledig los en weg van alles en iedereen (en mijn rugzak met broeken en tandenborstel..) Alleen maar lopen en slapen en eten en rondkijken. Goed te lopen. Prima georganiseerd en ook gewoon gezellig. Toen ik gisteren weer op mijn werk begon had ik het gevoel minstens 4 weken weg te zijn geweest.
Esther 
Het was nog mooier dan we verwacht hadden: zo van dichtbij het Marokkaanse leven proeven - niet alleen het eten en de thee van Momo wat iedere dag heerlijk was, maar ook de communicatie en het plezier met de Marokkaanse begeleiders van onze groep, met de mensen onderweg: soms in het Frans, soms met handen en voeten...Heel bijzonder om bij zoveel mensen thuis te mogen komen. Prachtige tochten: soms wat ééntonig zoals het landschap op die plek dan ook is, dan weer met veel afwisseling: oases, dorpjes, bijzondere rotsformaties - en dan op zo'n plek midden in de bergen te overnachten met alleen de geluiden van de natuur en een prachtige sterrenhemel boven je, gewekt door oproep tot gebed - gezongen door één van de muildiermannen.
Muriël en Bert
Groepsreis Sirouagebergte, maart 2011

En wat was het toch wel een heel bijzondere reis!! Die Brahim had dat toch wel heel goed voor elkaar, het zelfvertrouwen met zo'n karavaan op stap te gaan en 's morgens niet (altijd) weten waar te overnachten en dat het steeds goedkwam, en dat op verbluffend mooie en gastvrije overnachtingsplekken. En de goede sfeer tussen de mannen onderling is ook een waardevolle herinnering.
Marianne
Ik mis de gezelligheid van mijn reisgenoten. Ik  heb enorm genoten en denk vaak terug aan onze tocht. Wat was het mooi, ik ben toch wel helemaal weg van de Hoge Atlas. Je Tour de Hammam was een groot warm bad, niet alleen de hammammetjes en het gezellig samen poedelen, maar alles, de ontvangst door de Marokkaanse mensen, de tomeloze inzet waarmee Brahim en jij het ons naar de zin probeerden te maken, de zon in die blauwe lucht boven de sneeeuwtoppen, de glimlach van Momo en de muildiermannen en ook de groep zelf. De formule van jouw en Brahim is prachtig. Als ik over de vakantie aan anderen vertel merk ik dat elke keer weer. En ook de manier waarop jij erin staat en jouw enthousiasme voegen iets bijzonders toe. 
Monique
Jubileumreis, februari 2011

spot_up.gif

We hebben een fantastische vierdaagse gelopen in het Atlasgebergte. Het was meer dan dat we gehoopt hadden. Geweldig weer, de moiste vergezichten en lekkere pittige wandelingen. Abdul was met ons mee als gids en Brahim als kok. Ze hebben ons prima geleid op de paadjes en de lunches buiten waren een feestje! We zijn heel blij dat we de trekking via jou hebben geregeld. Heel erg bedankt voor al je moeite, we hebben weer mooie plaatjes op ons netvlies staan. De dorpen, het landschap, "tea on the rocks", fantastisch!
Sandra en Hans, decemer 2010

We hebben het geweldig gehad, Marrakesh was leuk en zonnig, maar vooral het wandelen was echt super! Wat een wonderschone en verschillende landschappen hebben we gezien en wat een vriendelijke mensen hebben we ontmoet. Het laatste adres, waar we echt bij mensen thuis sliepen was een hoogtepunt. Gezellig bij het kleioventje zitten, heerlijke hammam, met handen en voeten praten en lachen met de vrouwen en smullen van dat fantastische verse brood. Brahim bleek een rustige en betrouwbare gids, en Hassan (de grappenmaker)en Hamid prima helpers. Dank voor je bemiddeling en we zullen Aziam Ttrek zeker aanraden bij vrienden en familie en inshallah hopen we ooit meer reizen te maken in Marokko, in heb nu al zin om die woestijnreis te maken en Paul wil de Toubkal wel beklimmen...
Richard, Emely, Liesbeth en Paul, decemer 2010

Ik kijk terug op een heerlijke tijd. De omgeving was fantastisch, maar wat de reis vooral bijzonder maakte was de opzet. De bijzondere aandacht van Brahim, Momo, de muildiermannen en last but not least van jou, maakte dat alle details feilloos in elkaar pasten. Wat me vooraf al bijzonder aansprak en wat ook in de praktijk zo bleek te zijn is dat de tocht geen ‘hapklare’ brok was, zoals je zo vaak ziet bij de grotere, commerciële reisbureaus.
Marjolein

Ik vond het een geweldige reis en heb erg genoten. De natuur was overweldigend en de wandelingen waren steeds weer verrassend. Prachtige dorpjes, waar de mensen ontzettend lief en gastvrij zijn. Onze uitstekende kok Mo verzorgde ons eten met heel veel passie. Heel veel komplimenten aan hem, de muildiermannen (en niet te vergeten de muildieren zelf) die onze bagage maar weer mooi naar onze volgende plek  brachten, waar de tenten weer klaar stonden en er weer genoeg water was om ons op te frissen. Lieve Corrie, Brahim, Mo, Brahim 2 en alle muilezelmannen, heel hartelijk bedankt voor de fijne vakantie.
Tineke
Ondanks dat dit al vaker is gezegd, wil ik je nogmaals bedanken voor de fijne vakantie. Ik ben ervan overtuigd dat zonder jouw inbreng; kennis van het land, de mensen, anekdotes, en de manier van overdragen en corrigeren, etc, de vakantie er zeer waarschijnlijk heel anders uit had gezien (zonder daarmee de inbreng van B1, B2, Momo en de muildiermannen kort te doen).
Hannie
Groepsreis Sahrogebergte, november 2010

Via deze weg willen we je laten weten dat we echt enorm hebben genoten van de rondwandeling. super mooi in de bergen. De verzorging was ook erg goed en wel extreem luxe voor ons tweeen. Dank je wel voor de bemiddeling.
Eva en Adam, oktober 2010

We hebben drie geweldige dagen gehad samen met onze gids Mohammed.
Birgit, oktober 2010

Wij, 10 vrouwen, hebben een erg leuke dag hebben gehad naar Imlil. We genoten van de souk, de lunch en bovenal de wandeling!
Loulou , september 2010

Corrie en Brahim hebben voor ons - een vriendengroep van vier mannen - een verrassende en aangename wandeltocht door de Hoge Atlas samengesteld. Eerlijk gezegd vroegen we ons van te voren wel af, hoe het zou gaan met zo’n persoonlijk georganiseerde reis. Corrie laat immers in haar kleine lettertjes duidelijk weten dat zij geen echte reisorganisatie is. Maar we hebben gauw geleerd dat juist dit soort minder formele contacten in het veelal chaotische Marokko heel waardevol zijn. Onze reis verliep dan ook helemaal op rolletjes. Onze begeleiders bleken een aangenaam gezelschap.Ondanks de uiterst eenvoudige omstandigheden kregen zij het voor elkaar om elke keer weer lekker, afwisselend  én hygiënisch te koken. Abdoel, onze gids kende de weg zo goed dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken; hij gaf ons toelichting op alles en zorgde er altijd voor dat wij het naar ons zin hadden..Al met al een tocht die ons nog lang in het geheugen blijft. Veel dank voor de fijne organisatie en de goede zorgen!
Chris, september 2010

We hebben een geweldige vakantie gehad. Het overtrof alle verwachtingen en we hebben genoten van Zouhair en Brahim. Voor mij als land zeker om terug te keren. Dank voor je intermediair zijn.
Sylvia, juli 2010

Wat was dat geweldig, echt helemaal te gek. Complimenten voor de gehele organisatie jij, Brahim, Mohammed en Hassan. Het was een zalige vakantie, heel afwisselend op alle fronten. Het was zeker niet de laatste keer met Aziamtrek. Dankjewel voor alles en we komen bij je terug. Bislemma Les 3 femmes.
Caroline, mei 2010

Uit de grond van hart en ziel wil ik je nog een keer bedanken voor de prachtige reis die je samen met Brahim voor ons hebt gebouwd. Ik heb genoten van de reis en van de kennismaking met jou. Wat mij betreft: wordt vervolgd.
Ruud
We
hebben meer dan goede en warme herinneringen aan Marokko en aan Brahim c.s. Nogmaals dank voor de bemiddeling én deelname!
Ad
Familiereis hammamtocht, mei 2010

Mede namens de hele groep wil ik je nogmaals oprecht bedanken voor wat je hebt gedaan. 19 mannen allemaal met eigen ego en gebruiksaanwijzing heb je op je eigen manier goed aangevoeld en ook op een bepaalde manier kunnen sturen zodat we ook de bijzondere kant van Marokko konden ervaren. Bijvoorbeeld de Hammam van Aremd was heel authentiek en bijzonder. Wat ons betreft was alles een groot succes.
Arend
april 2010

We hebben het fantastisch gehad. We praten er nog iedere dag over. En ik ben al bezig met een fotoboek (doe ik anders nooit!) Het is zo indrukwekkend geweest. Het weer was geweldig. We hebben het alleen de eerste dag nat en koud gehad. Daarna alleen maar stralend blauwe hemel en een prima temperatuur. Het kon niet beter. De gids Zouhair en Brahim de kok zijn fantastische reisgenoten geweest. We hebben veel lol gehad.
Hester en Maarten
maart 2010

Ik heb het een bijzondere reis gevonden. De woestijn is een landschap dat me heeft geraakt, door haar ruigheid, haar eindeloosheid, het licht, de wind, de woestijnhyacinten die zomaar midden in het zand omhoog kwamen. Nooit was het eentonig, telkens veranderde het landschap weer, veranderingen die opgebouwd werden uit steeds weer dezelfde elementen: zand en stenen. Ik heb schitterende patronen gezien, in het zand, in het vulkanische gesteente, de rijen bomen die precies daar staan waar het water loopt, als er water is!
De woestijn was stil en leeg maar zeker niet eenzaam. Zeer regelmatig liepen we door een oase waar we kleine met richels omzoomde vierkante akkertjes passeerden waarop o.a. onvoorstelbaar groen graan  groeide. De mensen keken op, de kinderen liepen een tijdje mee, nieuwsgierig maar toch ook met de hoop op een snoepje, een dirham (nee niks geven!)
Het trekken in een groep is een goede ervaring voor me geweest, ik kon rustig kijken, lopen en mijmeren. Wanneer ik gezelschap wilde was er altijd wel iemand om een gesprek mee aan te gaan of plezier mee te maken. Ik ervoer de hele reis als zorgeloos, er werd immers voor ons gezorgd! En dat was ook zo. Een matje om op te zitten, een tent voor beschutting, de thee die vaak klaarstond wanneer we aankwamen, de maaltijden met zorg en smaak bereid. Zelfs pannenkoeken de laatste paar ochtenden bij het ontbijt! Wat een luxe!
Roelien
Nog regelmatig foto's aan het kijken en laten zien aan anderen maakt dat ik me soms weer even terug waan!
Ik heb genoten, bedankt hiervoor!!!!
Lieke

Groepsreis woestijn, februari 2010

naar de startpagina

- Veel dank voor jour bemiddeling, al je enthousiaste verhalen en kennis over Marokko. Ze hebben voor mij een onvergetelijke reis betekend. Ik ben helemaal vol van alle indrukken van het land en volk en bewaar hele mooie herinneringen aan onze tocht! Het was voor mij een bijzondere ervaring waar ik erg van genoten heb. Ook de groep vond ik erg prettig. Dank je wel dat je dit alles mogelijk hebt gemaakt.
-
Zonder jullie was het ook even afkicken, we hebben nog een leuke tijd gehad. De terugreis was goed en we zijn regelmatig gestopt om het een en ander te bekijken of te eten. De hele reis was trouwens klasse, heel goed geregeld. Beter kunnen we het zelf niet.
-  Onvergetelijke indrukken, geweldigen herinneringen, een gevoel van geborgenheid door de groep en jous kennis van cultuur, taal, enz. D
e vakantie was een geweldige ervaring. Heel blij dat ik meegeweest ben! Reuze bedankt voor al je inzet.
- De week na onze aankomst was het een soort geestelijke jet-lag. Ik blijk meer aan ervaringen te hebben opgedaan dan ik verwacht had. We hebben nog twee mooie dagen in Marrakech gehad. Ook de reis (de kloof en de pas en het slapen in Omar) was een belevenis.
- Het hoeft geen betoog dat we met jou en jouw mannen een fantastische reis hebben gemaakt. Veel dank voor jullie sublieme organisatie en gastvrijheid.
- Ik heb nog een paar weken lopen dolen in Nederland voordat ik de reis weer te boven kwam. Wennen weer na zo’n andere cultuur toch we hadden een prima terugreis met Aziz; Bedankt voor de reis, het was aangenaam. Succes met je werk in Marokko.
- Ik vond het een hele leuke en verrassende kennismaking met Marokko en vooral ook met de mensen. Dat komt ook door de manier waarop jij daar rondstapt en je zo duidelijk thuisvoelt. Dank je voor deze leuke ervaring.
- Hartelijk dank voor je enthousiaste begeleiding. Erg leuk om via jou een tipje van de sluier van Marokko op te lichten. Een land vol tegenstellingen, de dorre woestijn en groene oases. Vooral de kleuren blijven mij bij en de 'prutteltjes' van Momo.
- De verhalen over Marokko waren ons al langere tijd vooruit gesneld. Je hebt ons niets teveel gezegd! Marokko en de begeleiders, inclusief jezelf, zijn in één woord gewelding. Bedankt voor je zorg en organisatie.
- Het was erg leuk hoe hij je liefde voor Marokko met ons hebt gedeeld. Bedankt voor je goede zorgen.
Albert, Astrid, Dineke en Mart, Greet & Robert, Jos, Leonoor, Maria, Moniek, Neeltje, Paul en Robert
Groepsreis Erg Chebbi/Ziz-vallei, november 2009

Het was een prachtige tocht , mede door het fantastische weer. De mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij, ondanks dat ze inderdaad bijna niets hebben. Het was voor ons wel een kleine cultuurschok om door de 'verschillende' berberdorpen te lopen. We hebben overigens overal goed geslapen en gegeten. Hassan en MoMo hebben ons goed verzorgd tijdens de lunch en het avondeten. Onze gids Mohammed (Jan, door ons genoemd, hij had ons ook allemaal een Marokkaanse naam gegeven) heeft ons prima begeleid. Er waren wat misverstanden over het aantal loopuren per dag, maar hij heeft dat gelukkig prima opgelost. Het was een geweldige vakantie en we zijn zeker van plan om ook nog een Saharatocht te komen maken.
Willem, Anja, Hans en Andrea
Nederland, november 2009

Onze reis was weer bijzonder. Twee jaar geleden hebben we een achtdaagse trek gemaakt rondom Imlil. We waren hier zo enthousiast over dat we nu met onze kinderen zijn gekomen. We vonden het een afronding van onze opvoeding om hun dit ook mee te laten beleven. Ze hebben genoten. We hebben nu 6 dagen gewandeld in de ruige natuur van de Hoge Atlas. Langs prachtige dorpjes die tegen de hellingen aangeplakt zijn en de kleur hebben van die zelfde berg. Varierend van rood, grijs, tot bruin en dat weer in meerdere tinten. De dalen zijn nu prachtig door de walnootbomen die herfsttinten gaan aannemen. Het contrast met de droge bergen en de helder stromende irrigatiekanalen in de dalen is groot. Je kunt je niet voorstellen dat er aan het eind van de zomer toch nog water uit die bergen komt. Het sfeertje van het sprookje van duizend en 1 nacht kwam dichtbij. Wij zijn enthousiast over jullie reizen en dat is de beste reklame.
Jeroen, Leida en de kinderen
Nederland, oktober 2009 

Terug van Marrakech, het was geweldig! Bedankt aan Brahim en vooral onze gids Zouhair en de kookploeg.
Eva, Jurgen en Kurt
België, oktober 2009

Onze rondreis door Marokko zit er (helaas) weer op. De wandeltrekking met Aziamtrek is ons goed bevallen. Mohamed en Omar waren onze gids en kok en dat is allemaal goed gegaan. Het eten was prima en zo ook de accomodaties voor de overnachtingen. Wel hadden we gedacht wat meer uren per dag te lopen. Volgens Mohamed waren we gewoon goede lopers en waren we daardoor zo snel op de plaats van bestemmming. Er waren toeristen die er véél langer over deden. Dit leek ons erg sterk maar om ons tevreden te stellen heeft Mohamed er de vierde dag nog een extra wandeling van 2 uur aan vast geplakt waar wij hem zeer dankbaar voor waren. Wij zijn in ieder geval tevreden en zullen Aziamtrek zéker bij anderen aanbevelen.
Mirjam en Annette
Nederland, september 2009

Bedankt voor je geweldige reis! Wij hebben een prachtige tocht gemaakt door de hoge Atlas. Onze kok en gids hebben ons in bijna twee weken hun land laten zien. Wij hebben het erg naar onze zin gehad, met heerlijke hapjes, maaltijden en geweldige bergpaadjes.Wij willen je hartelijk bedanken en veel succes wensen met de volgende reizen.
Marga en Martijn
Nederland, augustus 2009

Het was erg leuk, de gids (Zouhair) was erg leuk met de kinderen, hield hun grenzen ook goed in de gaten. Wat lopen betreft was het voor hen niet echt liefde op het eerste gezicht, het ezeltje was al snel een goede vriend. Eten vonden ze fantastisch. Voor mij opvallend was de manier waarop zij met een eventuele cultuurshock omgingen. In tegenstelling tot het tochtje met de volwassen vrienden, waar sommigen toch echt hun ogen uitkeken en ook enigszins onthutst waren, leek het de kinderen allemaal weinig te doen. Ze liepen lekker in het rond, maakten snel contact met andere kinderen. Ik geloof dat mijn zoontje pas echt begon te begrijpen dat hij in een echt "ander" land was, toen ik hem duidelijk maakte dat ze in het dorp gewoon geen internet hadden. Eerst dacht hij nog dat het een smoesje van mij was, maar later drong de "ernst" van de situatie wel bij hem door, hahaha. In de gites sliepen we meestal onder de blote hemel, vonden ze prachtig met al die (vallende) sterren. Essaouira en met name Sidi Kaouki was een mooi vervolg. Fantastische, open, vriendelijke mensen. Al met al een boeiende tocht, ik heb het iedereen aanbevolen, dus wie weet!
Richard, Asira en Simon
Nederland, juli 2009

Het was helemaal goed! Veel gezien, lekker gelopen, goede gids (Mohammed) en prima koks; ook Marrakesh was een belevenis op zich. Dank voor je bemiddeling.
D
e vliegende Hollanders Wim, Richard, Eric en Richard
Nederland, mei 2009

We hebben het heel erg heerlijk gehad! Mohamed was/is een uitstekende gids, die ons langs prachtige routes heeft geleid en altijd voor goed onderdak heeft gezorgd. In de afgelopen jaren heeft hij best veel Engels geleerd, waardoor we leuke en interessante gesprekken konden voeren. En dubbel belangrijk omdat Sjoukje noch ik Frans spreken. Een van de Brahimen heeft voor de ezel en verrukkelijke maaltijden gezorgd. Het liefst waren we nog een week blijven lopen ...
Eva en Sjoukje
Nederland, mei 2009

Met Aziam Trek maakten ‘we’ een schitterende trektocht over de uitlopers van de Toubkal (4200 m) in de Hoge Atlas. ‘We’ zijn 6 manlijke ‘vijftigers’ uit Friesland, vergezeld door Corrie de Hoog, die de trip voor ons regelde, haar vaste en zeer betrouwbare gids Brahim en 5 muildieren begeleid door Momo (tevens fantastische kok) en nog 4 wat jongere begeleiders, Brahim, Brahim, Hassan en Mohammed. De tocht voerde ons vanaf de startplaats Imlil over 4 bergpassen die in hoogte varieerden van 2600 – 3000 meter. Aan het eind van elke dag belandden we in een van de vele pittoreske Berberdorpjes, waar we zonder uitzondering gastvrij werden onthaald. Meestal waren deze gelegen op een hoogte van 1600-1900 meter, zodat de klim de volgende ochtend varieerde van 800 – 1200 meter, waarna op het heetst van de dag (op die hoogte zo’n 15° - 25°) de afdaling volgde. We overnachtten in eenvoudige gites bij mensen thuis, waar het goed toeven was, niet in de laatste plaats door de bijna altijd aanwezige –ook heel eenvoudige- hamams waar we ons lekker konden poedelen. De ‘snurkers’ onder ons zorgden voor veel plezier onder de gidsen. Het berberwoord voor snurken (fonetisch uitgesproken als ‘bosgorein’) zorgde telkens weer voor veel hilariteit. Ook het probleem dat een van ons zich al op de eerste dag verstapte en daardoor niet meer mee kon lopen, werd fantastisch opgelost. Binnen een uur was er een 5e muildier met begeleider geregeld, waardoor onze pechvogel toch de hele tocht kon meemaken. Brahim en Corrie droegen op die momenten in overleg met ons steeds goede alternatieven aan en zorgden er zo voor, dat de op zichzelf vrij zware tocht voor ieder van ons een plezier bleef.

Landschappelijk was de tocht een feest. In de dalen veel groen, bloemen, bomen en soms wat gewassen en hogerop struiken en nog hoger kale rotsen, die door hun verschillende tinten altijd weer voor verrassing zorgden. De paden waren meestal goed begaanbaar, maar soms was het in de steilere stukken ook een kwestie van gewoon langs de helling omhoog ‘ploeteren’. Maar … na afloop daarvan, bovenop de pas wachtte steevast de sinaasappel en de nootjesmelange uit de tas van Brahim, gevolgd door het hoogtepunt van de dag, de heerlijk lunch van Momo. Wat hij met eenvoudige middelen en ingrediënten wist te bereiden, grenst aan toveren: soep, heerlijke verse salades, rijst, vers fruit en natuurlijk … de verrukkelijke warme zoete muntthee uit zijn eigen theepotje.

Ook het vervoer per taxibusje van en naar Marrakech en het vliegveld, de overnachting en het verblijf in Marrakech, dicht bij het centrum met het grote plein (Jemaâ-el-Fna) en de Souks, het eten in de restaurants … alles was goed geregeld! En Corrie, hoewel soms wat ‘streng’ op de plaatselijke gewoontes, zoals niet ongevraagd mensen fotograferen en geen blote benen ‘binnen de bebouwde kom’, was een fantastische reisgenote, die zich tussen de 6 Friese mannen uitstekend staande hield en volop meedeed met de humor van ‘mannen onder elkaar’. Wie weet gaan we volgend jaar met dezelfde club weer naar Marokko en dan een keer de Sahara in.
Anne, Emiel, Henk, Jan, Minne, Simon
Nederland, april 2009

Het was super.  We hebben er echt van genoten;  Het was misschien nog koud (maar dat hadden we voorzien), maar we hebben 5 dagen prachtig wandelweer gehad (zon en blauwe hemel !). Alleen de voorlaatste dag moesten we een pas over in de sneeuw (ijs, modder en rotsen), en dat was even lastig voor mij.  De organisatie was piccobello...geen problemen, geen zieken, geen vervelende situaties en gelukkig alles goed en wel met de ezel(in). Merci voor jou inzet. 
Marijke en Laurens
België, februari 2009
 

Onze reis in Marokko vond ik zeer indrukwekkend. Op het vliegveld kregen we gelijk al een zomers gevoel. Marakkesh was heel bijzonder, een beetje Arabisch, druk, veel kleuren maar heel bijzonder.
Er waren ook veel kinderen op straat die spullen verkochten. Wij zijn de volgende dag met een busje de bergen in gegaan. We hebben veel gelachen om en met onze kok, vooral omdat we hem niet mochten fotograferen wat we dus juist wilden proberen. Gelukkig vindt de kok, Mo, het niet erg en moest hij ook veel lachen. Het was leuk dat we geen andere toeristen zijn tegengekomen en bij mensen uitgenodigd werden voor thee. De mensen hebben niet veel maar zijn heel gastvrij. De bergen waren heel erg mooi vooral de kleuren, de sneeuw op de toppen en de riviertjes waar we langs liepen. Wij willen zeker nog een keer terug naar Marokko en hebben gelukkig heel veel mooie foto's zodat we nog veel terug kunnen kijken naar een super vakantie.
Pelle namens Annelies, Erik-Jan, Henk, Erik en de andere kinderen Lieske en Sjoerd
Nederland, februari 2009

van Pelle

 

naar de startpagina

We hebben een heerlijke vakantie gehad! Het wandelen was echt overweldigend! Zo stil en rustig en de dorpjes zo prachtig in harmonie met de natuur. Je komt zo tot rust! De verzorging door de mannen was ook echt super! Ik had mijn zoons voorbereid op schapenvlees in onduidelijke stoofpotjes... en dat ze dan niet moesten zeuren en zich gewoon aanpassen... Nou, de tweede dag melden mijn zoons dat alles toch wel  toppie geregeld was(dikke duim van de jongens!) en het eten was ook super lekker! Heerlijke verse groente, veel gerechten zonder vlees (ik eet het liefst vegetarisch..) en gewoon de hele dag verzorgd worden. Echt geweldig! Vond met name het picknicken tussen de middag een belevenis. Waren we aan het wandelen en dan zagen we in de verte de muildieren staan... bleek dat het water al kookte voor de thee en dat de matrasjes al voor ons klaarlagen! Vond dit wel heel erg decadent en moest hier eerlijk gezegd ook wel aan wennen.... vond het in het begin zelfs wat genant... maar daar wen je snel aan! Het was heerlijk zo verwend te worden! Tja wat moet ik meer vertellen? We hebben het heerlijk gehad, het wandelen was prachtig, afwisselend en goed te doen. 4 tot 6 uur lopen is perfect, ook voor de jongens geen enkel probleem!
C
arolien
Nederland, december 2008

Alles was mooier aan deze reis dan ik had durven hopen. Dat kwam vooral door de sfeer die jij opriep samen met Brahim: een sfeer van wederzijdse interesse en respect voor ieders eigenheid. En gelukkig ook een heerlijk vermogen tot relativering en plezier! De tocht was perfect georganiseerd: elke dag een ander soort landschap, geweldig leuke en mooie dromedarissen en hun begeleiders (!), ontroerende ontmoetingen bij mensen thuis en en passant enorm veel kennis over het leven van deze mensen. Een reis om nooit te vergeten!
Mirjam
Ik heb heel deze reis ontzettend genoten en veel gezien en niet alleen maar zand zoals de meesten denken. Iedereen, zowel onze begeleiders als ook mijn medereizigers, hebben bij mij een onvergetelijke indruk achtergelaten. Zowel Mo als Brahim, Driss en de kamelenmannen wil ik alsnog via deze weg bedanken voor deze onuitwisbare tijd en niet te vergeten natuurlijk ook jij Corrie. Je was in ieder geval voor mij, maar volgens mij ook voor de anderen, een steun en toeverlaat en vraagbaak.
Lucienne
Vergeten zullen we deze reis niet gauw want we hebben beiden genoten -van het begin tot het einde. Ik zou het nog vaker willen beleven
Adri en Bram
De woestijnreis is bij mij zeker nog niet naar de achtergrond verdreven. Die geweldige woestijn, het chaotische Marrakech en al die indrukken vergeet je niet zo gauw.
Jeroen

Nederland, groep woestijn november 2008

Zelden of nooit zo'n onvoorstelbaar indrukwekkende reis meegemaakt! Wat een prachtig land, met ontzettend aardige en behulpzame mensen. Het was elke dag weer een verrassing, zowel het landschap, als de indrukken, de slaapplekken, het eten, teveel om op te noemen. Je kunt ook niet aan iemand die niet meegeweest is, uitleggen wat het is. En ook wat het met je doet. Het wandelen in die prachtige omgeving, het onderdeel zijn van de natuur.
Mede door de muildiermannen, Brahim, de gidsen, Momo de kok, Corrie en de perfecte organisatie was het voor ons een onvergetelijke ervaring.
We hopen nogmaals een reis mee te mogen maken, wie weet, insha Allah. Heel veel dank.
Marijke en Gerda
Ik heb heel veel gedacht aan Marokko, aan jou, Brahim en Momo en al die andere indrukken...teveel gewoon, de eerste weken vooral. Ik heb tegelijk nog niet eerder zo'n innerlijke rust gevoeld als na deze reis. Voor mij was het prachtig om te zien hoezeer je gedreven bent en verliefd op het land en zijn mensen! Dank je wel!! Als het meezit, dan zal ik zeker weer van de partij zijn.
Maureen
Het was een geweldige vakantie het land en de mensen, onvergetelijk alle indrukken.
Bas

Nederland, groep Sahro november 2008

We zijn weer in Nederland gearriveerd en ik wilde je hartelijk bedanken voor de organisatie van onze trekking. We hebben het fantastisch gehad en ik vond de tocht werkelijk zeer mooi.
Ellie
Nederland, november 2008

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en willen zeker terugkomen. Hhet wandelen in de bergen duurde wel een stuk langer dan we gedacht hadden, onze dochter baalde wel, maar ze zag ook wel in dat het heel bijzonder was om mee te maken allemaal. De natuur is prachtig en de mensen erg vriendelijk, de gids was attent en zocht duidelijk contact met onze dochter, dat was wel fijn. Het was in ieder geval goed geregeld allemaal (waarvoor dank) en wij zullen dit zeker adviseren aan mensen, mocht dat ter sprake komen!!
Ilse
Nederland, oktober 2008

Wij zijn terug van een schitterende trek. Nogmaals dank voor je bemiddeling. Zouhair is inderdaad een erg sympathieke jongen en deskundige gids, maar wel erg stil. De Riad is perfect! Na wat we daar gezien en gehoord hebben willen we graag een extra donatie voor het scholingsfonds doen. Ik maak € 100.- over op je rekening.
Maarten en Marjolein
Nederland, augustus 2008

We hebben een hele mooie wandeling gehad. De drie dagen waren wel even bikkelen voor ons als onervaren wandelaars, maar we hebben het super gehad! Ook een hele beleving om door die berberdorpjes te wandelen. 
Onze gids Zouhair en kok Hassan zijn hele leuke en lieve mensen, samen was het erg gezellig en een ervaring om nooit te vergeten! Ik wil jou ook bedanken voor alles, succes verder met je goede werk!
Mirjam en Debora
Nederland, juni 2008

Marokko heeft ons erg positief verrast. Zeker de eerste week hiken door de hoge atlas met Mohammed (gids) en Housein (muletier) was een unieke ervaring. We zijn erg te spreken over de reis die jij met Aziam trek voor ons geregeld hebt. Stuk voor stuk fantastische mensen en een erg positieve ervaring. Ook de 2 weken na de Hoge Atlas waren erg goed. Ik kan iedereen aanraden om als eerste de Atlas in te gaan met een gids. Zo leer je in een korte tijd veel over het land en de gewoontes. Dit komt zeker van pas als je er daarna zelf op uit trekt, zoals wij hebben gedaan.
Mark en Monique
Nederland, mei 2008

We hebben er erg van genoten. Zeer tevreden over onze gids Zouhair en zijn bemanning. Geweldig parcours.
Bart
Nederland, mei 2008

De grote lijn is "een korte maar fijne vakantie in een geweldig land". De Atlas en "jouw jongens" Brahim en Omar (ezeldrijver), waren naast de grote stad een welkome afwisseling en extra ervaring. Brahim heeft onze wensen (via jou) goed begrepen. Beste Corrie, heel erg bedankt voor jouw bemiddeling die wat ons betreft succesvol verlopen is. Wij zien ons zelf nog wel een keer terugkomen in Marokko en misschien dat we dan ook aan de top van de Atlas toekomen.

Paul, Catharina, Sjoerd

Nederland, mei 2008

 

Blijkbaar kunnen we het niet iedereen naar de zin maken (eerlijk is eerlijk), getuige bijgaande reactie:

Organisatorisch was alles goed. Brahim zelf was te druk met andere dingen...... Zijn auberge was een goed onderkomen. De gids, Zouhair, vonden wij niet heel slecht maar je voelt het al, we waren niet echt gelukkig met hem. .. weinig spraakzaam ...niet informatief... De kok en tevens paardeman, Mohammed, deed zijn werk uitstekend, heel lekker eten en goed gehumeurd. Marokko is een land dat zeker het bezoeken waard is. De mensen vonden we niet altijd even aardig naar ons toe. Dit lijkt allemaal negatief maar de trekking op zich was heel mooi en de moeite waard. We hebben veel gezien, dorpjes aangedaan en inderdaad ziet de Hoge Atlas er anders uit dan een gewoon gebergte. Kortom een leuke vakantie en dank voor de medewerking
Nico en Lenie
Nederland, mei 2008

Het was een bijzondere reis, het was fantastisch om via jou in contact te komen met deze organisatie. Als het aan mij ligt, komen Ad en ik zeker terug. Ik wil dolgraag nog eens een uitgebreide trektocht maken. Heel hartelijk dank, namens allemaal.
Teja
Nederland mei 2008

Lieve Corrie,
Bedankt voor de mooie tijd in Marokko! Voor je zorg, je tijd, je enthousiasme. Een vakantie om nooit meer te vergeten en wat hebben we enorm genoten.  De foto's zijn al vele families rond gegaan en ook de verhalen imponeren velen. Een geweldige, die we zonder jou hulp nooit hadden kunnen meemaken. Wat was het geweldig om tussen de berbers te leven. Echt een super belevenis. 
Linda, Refina, Eric, Wim en Boukje
Nederland, groep Hoge Atlas april 2008

Corrie
Ik heb het je namens ons groepje bij de laatste maaltijd in Marakech al verteld maar schrijf het hier graag nog eens op. Want: zo’n reis gun je iedereen van harte. Het was geweldig!
Je hebt een gouden formule ontwikkeld. Zowel naar de vorm als naar de inhoud. En in Marokko hebben we ontdekt dat vorm veel belangrijker is dan in het ‘westen’ vaak gedacht wordt.
Het vele lachen met kok Momo heeft misschien niet veel inhoud maar is wel heel inspirerend en erg verbroederend.
Ik hikte aanvankelijk juist een beetje aan tegen de vorm: moeten er twee gidsen (Brahim en jij), vier muildierdrijvers, een kok en nog een dag een lokale gids op pad om ons groepje van vier een goede vakantie te bezorgen? Het voelde wel erg feodaal! Maar nu, na een week Marokko,
  zie ik dat heel anders. In een land met een werkloosheid van meer dan 65% is werk sowieso van enorm en niet te onderschatten belang. Maar het is daarmee geen gunst, geen eenzijdige dienst aan die mannen. We kregen er erg veel voor terug.
Normaal kom je tijdens een vakantie in contact met de cultuur, met het landschap en met een beetje geluk wat oppervlakkig met de bevolking.
  Van dat oppervlakkige was nu geen sprake!
Zo wordt de vorm (de karavaan) ook inhoud: we hadden veel contact met de begeleiders die vaak behoorlijk Frans spraken en het leuk vonden het gesprek aan te gaan en ons over landschap, cultuur, gebruiken, de muziek (wat werd er veel gezongen onderweg!), de natuur en ook bereid waren ons een heel klein beetje in het
Tachelehit en het Dajira in te wijden. Corrie, jij bent daarin een belangrijke spil. Je weet op bijzondere wijze de begeleiders voor ons te ‘openen’ en  kleine ontmoetingen met Marokkaanse kinderen en vrouwen te bewerkstellingen.  Onze ontmoeting met de broodbaksters was zeer verrassend! Het verbroederende spel tijdens de ‘mechoui’ eveneens.
Ook Brahim en Momo hebben een plekje in ons hart gekregen. Ze zijn uitstekend berekend voor hun taak en meer dan dat. Geen moeite is hun te veel en beiden vormen een enorme vraagbaak op allerlei gebied. Ze weten, letterlijk, vele deuren te openen en boeiende thee ceremonies te bewerkstelligen.
En wat kan Brahim goed onderhandelen en Abdullah –al sjouwend- prachtig zingen!
Mede namens Annelies, Georgette, Titus (Gitus),
Chocran bsef! Luuk
Nederland, maart 2008

We hebben genoten van de gastvrijheid van de Marokkanen in zowel de woestijn als in het atlasgebergte. De natuur was echt prachtig en het reizen in onze besloten groep o.b.v Brahim. Momo en Corrie was een succes. Dus wil je met vrienden/familie een boeiende wandelreis? Ga met Aziamtrek!
Roely en Greetje
Nederland, groep februari 2008

Wandelen met 5 dromedarissen en 8 mensen die ons het heel erg naar de zin hebben gemaakt! Ik had altijd een beetje het idee dat dromedarissen niet echt vriendelijke beesten waren maar dit waren schatjes, je kon ze zelfs achter het oor krabbelen. Niet verstandig om daarna aan je vingers te ruiken want ze hadden toch wel hun eigen parfumlijn! We zijn door allerlei prachtige landschappen wezen wandelen waar we elke keer weer verrast werden door de bijzonder schoonheid van het land. Ik heb er wel een kromme rug aan over gehouden en dat komt niet door het matrasje waar we op sliepen maar omdat je ongeveer 10 keer per minuut een steentje op raapte om nader te inspecteren of hij mooi genoeg was om mee naar huis te nemen. Ik heb twee kilo aan stenen mee genomen naar Nederland omdat ik geen keuze kon maken. Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen om deze reis onvergetelijk te maken. Mijn complimenten voor de organisatie! Dit is een reis waar ik met een brede glimlach aan terug denk! Wat heb ik genoten en gelachen! Het was geweldig!!! Bedankt en Beslemma!  En een dikke kus aan Momo, de kok, mijn aanstaande! :-)
Farida
Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke vakantie, een ervaring die niet in woorden is te omschrijven, met voldoende avontuur en voldoende rustmomenten voor bezinning en ontspanning. We houden contact!
Georgine en Roelof
Nederland, groep woestijn/Ziz-vallei januari/februari 2008

spot_up.gif

We hebben een geweldige 8 daagse trek kunnen maken. Altijd zon. Overdag lekker warm. Het werd zelfs steeds warmer in de loop van de tijd. De nachten waren in het begin koud, zelfs nachtvorst, maar later sliepen we lager en werd de temperatuur ook beter. We hebben het rondje ten noorden van de Toubkal gedaan. De Toubkal zelf ging niet meer vanwege ijsvorming. De dorpen waar we sliepen waren erg primitief, maar hier houden we juist van. Om 18.00 uur donker en om 20.00 uur naar bed. We zijn maar op 2 nachtplekken andere touristen tegen gekomen.
We hebben erg genoten van de natuur. Het was een herfstsfeer, met goud gele walnootbomen. Felle contrasten tussen zon en schaduw. Onderweg herders met hun kudden, vrouwen die hun koe uit lieten of de laatste oogst van het land haalden. De mannen waren bezig in de bouw. We hadden geluk dat er nog geen sneeuw gevallen was. Verleden jaar om deze tijd was alles al wit.
Zohair was aardig en Mohammed, de kok en tevens ezeldrijver, was ronduit geweldig. Hij kon goed koken en verraste ons iedere keer met een geweldige lunch onderweg en een lekker avondmaal in de gites.
Leida en Jeroen
Nederland, november 2007

Hoe we het vonden? Wat positief was :
- was de mooie natuur, de prachtige beelden die elke dag, soms zelfs elk uur veranderden van uitzicht, van kleuren, van bloeiende planten, de uniekheid en de authenticiteit van de natuur en de dorpjes.
- was de zorgzame begeleiding van de gids en de attentheid van de kok. Ook de muilezeldrijvers waren vriendelijke gasten.
- waren de lekkere maaltijden. 
- was het aangename klimaat, zeker in het hooggebergte.
- was de beklimming van de top (MGoun)
- waren de momenten waarop 'momo' de slappe lach kreeg.  Echt, momo is er één uit de duizend (en zeker als je zijn pannenkoeken geproefd hebt!).
- was de uitleg die we van de gids kregen op al onze vragen. 
Wat minder goed was :
- was de opdringerigheid van de bevolking. Altijd dat bedelen. 
- was het bekogeld worden met stenen. 
- was het moment waarop we de gids kwijt geraakt zijn
Hilde en familie
België, september 2007 (reactie sterk ingekort)

Onze vakantie in Marokko is erg goed bevallen.Vooral het lopen was geweldig. Zouhair heeft ons heel goed begeleid en kon op eigenlijk alle vragen antwoord geven (ook al vond hij het misschien soms wat  vreemde vragen) en Mohammed heeft heerlijk voor ons gekookt. We denken dat we hierdoor Marokko op een heel andere manier hebben leren kennen en dat was nooit gelukt zonder jullie. HEEL ERG BEDANKT! voor je inspanning.
Raimond en Bettine
Nederland, augustus 2007

Afgelopen vrijdag zijn Hans en ik teruggekeerd uit Marokko. Ik kan je verzekeren dat onze tocht door de Atlas zeer geslaagd was, ondanks het feit dat Brahim het na drie dagen moest opgeven. Hij was al ziek toen we aan de tocht begonnen en na een aantal dagen voelde hij zich zo slecht dat hij naar een dokter in Marakech wilde. Zijn vriend Mohammed heeft zich keurig van zijn taken gekweten en onze tocht heeft er absoluut niet onder geleden. We hebben heel erg genoten van het wandelen en van het landschap. Op deze manier hebben we een heel ander Marokko gezien dan dat van de steden (die overigens ook prachtig waren). Onze begeleiders waren zorgzaam en attent en Mohammed “Momo” heeft ons fantastisch verzorgd. Hij heeft grote indruk op ons gemaakt met zijn kookkunsten en met zijn vriendelijk en onverwoestbaar vrolijk humeur. Kortom, het was een heerlijke vakantie.
Annemarie en Hans
Nederland, juni 2007

Zojuist terug gekomen van mijn vakantie naar Marokko... Alles was perfect geregeld, mensen erg vriendelijk en bovenal de omgeving was ongelofelijk mooi. Zal zeker terugkeren voor een langere tour, indien mogelijk gecombineerd met een bezoek aan de Sahara. In mijn omgeving zal ik trachten zoveel mogelijk promotie voor Marokko en in het bijzonder het Atlasgebergte te maken. Mochten er mensen zijn die geinteresseerd zijn een dergelijke reis te maken zal ik hen zeker naar jou door verwijzen. Hartelijk dank voor de goede organisatie.
Sietze
Nederland, mei 2007

We hebben een fantastische reis gehad, onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. De gids was uitstekend tijdens het wandelen, iets minder met de autotocht (maar dat heb je waarschijnlijk al begrepen). Door de omzwervingen op de 1e dag 13 uur in de 4x4 en in het donker gereden zonder benzine en licht…) hebben we ongelofelijke dingen gezien die we anders nooit gezien hadden. Maar het was wel een beetje spannend en lang voor sommigen. Maar goed dat hoort er bij en we hebben er veel lol aan beleefd. De combinatie wandelen / 4x4 is ook goed bevallen, temeer omdat 1 van ons last van zijn knie kreeg op de derde wandeldag. En de combinatie was perfect, genoten tijdens het wandelen, lekker actief, en veel fantastische brute natuur gezien met de auto. Lekker eten, hele vriendelijke mensen, je kent het natuurlijk. Massage door de gids in de Hammam was ook bijzonder! Nogmaals enorm bedankt voor al je inzet en geduld om het voor ons te regelen.
Aart
België, mei 2007

Wat mij betreft, ga ik morgen terug!
Lia
Ik kan er maar niet over uit dat ik het allemaal beleefd en volbracht heb, met alle ups en downs die er bij horen. Ik vind het een moedig initiatief van jou. Het valt niet altijd mee om het iedereen naar de zin te maken. Je deed het prima. Ik heb van ieder moment genoten. De muildiermannen, kok en gidsen zjin wat mij betreft goud waard. Het is niet makkelijk voor ze om die Nederlanders twee weken lang te servicen. Toch is het ze meer dan goed gelukt. Ook daarvoor mijn complimenten. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken, maar hoop nog eens met je mee te gaan op avontuur. Dikke kus.
Ilse
Hartelijk bedankt voor de mooie foto's. Ze benadrukken nog eens de mooie, spectaculaire, avontuurlijke tocht die we in Marokko hebben kunnen maken, dankzij jou en de beide Brahims. Het is een schitterend gebied waar we gelopen hebben.
Leida
Nederland, mei 2007

We hebben hartstikke fijn gehad in Marokko. We waren er nog nooit geweest, waardoor Marrakesh inderdaad heel heftig was. We vonden het wel fascinerend om het allemaal te aanschouwen. De bergen en de natuur rondom Imlil vonden we prachtig! De gids was ook prima. De dagtochten waren (zwanger-zijnde) ook prima te doen. Kortom we hebben het prima gehad.
Marieke en Keesjan
April 2007

Zeer enthousiast zijn we teruggekomen van onze reis. We zagen prachtige landschappen, vooral bij de wandeling hadden we het gevoel in een heel andere wereld te zijn geweest. We waren geschokt door de armoede in dorpjes waar we sliepen. Dan dachten we wat halen die paar t-shirts en schoolspulletjes hier uit, je hebt 10x zoveel nodig om een beetje de nood te lenigen. Ook met de 4x4 reden we door adembenemende landschappen, met name de jbel Sarho vonden we qua kleuren en vormen fantastisch. Brahim zorgde als een moeder voor ons, vooral nadat hij onze leeftijden had gehoord, zulke oudjes had hij nog nooit op sleeptouw gehad. Hij hield zorgvuldig rekening met onze ideeën. Mohammed maakte heerlijke hapjes, en vrolijke grappen, zeer besteed aan mijn echtgenoot Frank. En ook Hassan deed zijn uiterste best het ons naar de zin te maken.
Caty
Frankrijk, maart 2007

Nogmaals bedankt Corrie voor de goeie organisatie en het mooie aanbod dat we van jou kregen. De combinatie vonden we schitterend en we genieten nu nog na van die mooie reis. Een beter huwelijkscadeau konden we ons niet voorstellen. Ons eerste camperen is heel goed bevallen en we doen dit waarschijnlijk nog een keer. Ook onze kinderen zijn vol lof bij het zien van de foto's. In de toekomst moeten ze beslist Marokko bezoeken. Dit raden we ook onze vrienden aan. De riad was prachtig en uitgebaat door aardige mensen, echt een aanrader. 
Rik en Ria
België, maart 2007

 

Meino en Hajo zijn na hun vakantie direct weer hard aan het werk gegaan (dat heb je met die zelfstandige ondernemers). Ze hebben beiden een fantastische vakantie gehad, gewoon helemaal maatwerk. Die dag sneeuw was niet erg, de gids erg sympathiek en deze manier van vakantie houden helemaal hun stijl. Ik vind het erg leuk dat ze dit gedaan hebben. Ze hadden eerst via SNP en HT-reizen geprobeerd iets te boeken, maar dat was niet passend voor hun. Daarna ben ik op een middag op internet verder gaan zoeken en heb ik jou gevonden. Ik vind het zelf dan ook erg leuk dat het voor hun geslaagd is geweest.
Francy
Nederland, februari 2007

We zijn weer terug van een fantastische reis. Echt, het was meer dan we vooraf verwacht hadden; de trek is Nepal in het klein; even helemaal weg van hier. Mohammed is een meesterkok; we hebben zeker gezien de beperkte middelen die hij voor handen had echt heerlijk gegeten.
Marja en Vincent
Nederland, januari 2007

spot_up.gif

We zijn terug uit Marokko, en hebben het er erg goed gehad, mede door Brahim en Mohammed. wat een luxe deze beide begeleiders te hebben ! Brahim is erg zorgzaam en Mohammed is een schat. Mooi land, en bijzondere wandelingen. Wens jou daar een goede en fijne tijd, en: graag tot ziens
Paul en Jolanda
Nederland,
9 november 2006

Graag had ik jullie bedankt voor de prachtige trektocht die we gedaan hebben!!! ALLES was supergoed verzorgd, de gidsen waren heel vriendelijk en correct, het eten was super!! kortom een was een ONVERGETELIJKE ervaring !!!!! BEDANKT In de toekomst zullen wij zeker en vast terug contact opnemen met jullie. nogmaals bedankt voor de super ervaring...de leerlingen zijn er echt dol enthousiast over.
Ilse ( en de 17 leerlingen en 3 leerkrachten van de Victor Hortaschool)
België, 20 mei 2006

Zijn weer terug in Nederland na een fantastische trip met Brahim. We hebben enorm genoten, wat een prachtig gebied en wat een goede begeleiding en verzorging. En ook de persoonlijke inbreng van Brahim, we hebben bijv. theegedronken bij zijn vriend, Aziz, was erg leuk. Hij heeft ons van erg veel extra informatie voorzien. Hartelijke groet, misschien tot ziens, inshallah!
Groep De Ruiter
Nederland, 15 mei 2006

Un grand très grand Merci à vous, Brahim et Zouhair, pour cette semaine magnifique ! Merci à vous aussi Corrie qui nous avez permis de préparer au mieux ce voyage. Comme vous nous l'aviez annoncé Corrie, et vous aviez milles fois raison, cette région de montagnes est très très très belle, l'équipe de Brahim géniale est très compétente nous nous sommes régalés, Merci Mohamed et tout ça dans la bonne humeur. Nous sommes très content et le retour est un peu (beaucoup) dur encore merci à une prochaine fois j'espère, inch'allah choukrane amicalement.
Marion et Eric
Frankrijk, 9 mei 2006

Hierbij wat foto's van onze trekking met Brahim en Mohammed. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Marocco natuurlijk dat onvergetelijk mooi en byzonder was, maar ook het gezelschap van Brahim en Mohammed! Jullie hebben helemaal gelijk gehad met jullie omschrijving van Brahim, hij is erg aardig en zorgzaam, een goede gids en Mohammed kookte de sterren van de hemel. Brahim's Frans is goed hoor, we hebben echt heel leuk met elkaar kunnen praten over van alles en nog wat, ja, ja, ook  "gevoelige" onderwerpen zoals besnijdenis, van Gogh, noem maar op! Wij hebben prachtige tochten met hem gemaakt precies zoals wij ons voorgesteld hadden. Het landschap en de sfeer was voor ons een mengsel van Nepal en Turkije!  Het is zeker niet de laatste keer. Op de foto's wat impressies, honderden hebben we er geschoten!  Groetjes van Marleen en Jeroen en zeker tot een volgende keer!
Nederland,
9 januari 2006

spot_up.gif

Het waren onvergetelijke weken in Marokko! We hebben zoveel gezien en beleefd, het lijkt wel of we een maand weg zijn geweest. Dat is vooral te danken aan Brahim, die, zoals je zei, erg aardig en behulpzaam is. Voor ons was hij niet alleen een gids in de Atlas, hij heeft ook nog de leemte in ons programma opgevuld met boeiende bestemmingen, en een minibus met chauffeur geregeld zodat we gewoon onze bagage in- en uit moesten laden om op enkele dagen een groot deel van het land te zien. De bergtocht zelf was prachtig - je weet zelf hoe indrukwekkend het landschap is, he. Vaak kregen we vier seizoenen in één dag, en dat vonden we erg fijn - we hebben ons enorm geamuseerd toen we op een middag in regen en felle wind onder een notelaar in de bergen de lunch naar binnen probeerden te werken. Na de vijfdaagse zijn we via Ouarzazate naar de gorges van Dades en Toudgha gereden, Ouzoud hebben we gezien, en we zijn zoals gepland aan zee geëindigd, eerst een dag in Sidi Kaouki, in een gite van een vriend van Brahim, en dan twee nachten in Essaouira, waar we gereserveerd hadden in Dar al Bahar. De laatste avond en nacht hebben we opnieuw in hotel Foucauld gelogeerd. Ook die rit had Brahim geregeld. Ik ben blij dat we als toeristen hebben bijgedragen aan de lokale Marokkaanse economie, want ik ben toch wel geschrokken van de armoede en de uitzichtloosheid.Nog eens bedankt, Corrie, voor alle hulp, en als ik alle foto's heb, stuur ik je er enkele door via mail, ga ik doen voor Brahim trouwens. Sjoekran en groetjes,
Kathleen
Belgïe 19 augustus 2005

Zoals beloofd, nog even een berichtje naar aanleiding van onze reis. Het was in vele opzichten bijzonder. Voor ons, met name voor de kinderen, een hele andere wereld. Andere  gebruiken, gewoontes, armoede, bedelen, geen bad of douche enz. Ik moest erg wennen aan : bonjour bonbon, of bonjour stylo. Vanwege de verse sneeuw bleven we laag. Maar helemaal niet erg, het was moooi genoeg. Elke dag heerlijk gegeten, prima verzorging. Ook de lunch was elke dag feest. Brahim een prima gids. Hij heeft zich over onze gaven ontfermd, ik ga ervan uit dat alles goed terecht is gekomen. We hadden voor onderweg veel potloden en haarspulletjes. Ook een aanral tennisballen en wel 200 ballonnen. Altijd weer feest te zien hoe de dolgelukkige kinderen met hun ballon naar huis renden om hun schat te laten zien. ook zo nu en dan paracetamol vertrekt. Tip : laat mensen ook sinaspril meenemen voor de zieke kinderen. De laatse dag bij Brahim thuis uitgenodigd. We voelden ons vereerd, daar we begrepen dat dit niet zijn gewoonte is. Zijn vrouw had heerlijke pannenkoekjes gebakken. Vrijdag heeft Brahim ons vergezeld naar Marrakech. Na een roerend afscheid bleven wij daar nog twee dagen. Lichte cultuurshock. Namens de rest : Corrie nog heel hartelijk dank voor al je goede zorgen.
Hartelijke groet Eveline
Nederland, mei 2005

We zijn terug uit Marokko, en we hebben een onvergetelijke vakantie gehad. Het is onze allermooiste reis die we ooit gemaakt hebben. en de vierdaagse met Brahim en Mohammed wat het absolute hoogtepunt ervan. Ze waren zo warm, rustig, professioneel,.... we waren helemaal relaxt. Alles was perfect geregeld en ja, het land is natuurlijk schitterend. Jammer dat het maar 4 dagen was; Anderzijds liet het ons toe vele andere stukken van het land te zien. We zijn vastbesloten om terug te gaan, en dan een langere trektocht met brahim te doen; het zal niet voor volgend jaar zijn , wegens mijn werk. Maar misschien binnen 2 à 3 jaar. Insjallah! We hebben intussen al veel reclame gemaakty voor Brahim en zijn ploeg.Het is idd een mooie manier om werk te bezorgen en zelf heel erg te kunnen genieten. We hadden nooit die dingen kunnen zien zonder hem. het is een 4-daagse in de buurt van de Toubkal geworden, langs de verschillende bergdorpjes. Het was aangenaam weer, 's nachts wel wat koud. Voor de rest van de reis hadden we een stuk een wagen (die Brahim voor ons gegereld had.. dus een stuk goedkoper) en hebben we Talouine, Merzouga, gorges du dades, Imilchil, cascades d'ouzoud, Essouira gezien. Veel dus! t Is om nooit te vergeten. We danken je ongelooflijk voor al je organisatie voor die 4 dagen. Als we de foto's hebben sturen we je er een paar op. en als wij je op een of andere manier met iets kunnen helpen, mag je het gerust laten weten. vele groeten en het beste,
isabel en wouter
België, 28 maart 2005

spot_up.gif

(afscheidslied op de wijs van Vader Jacob):
Momo, Brahim, Momo, Brahim
Merci beaucoup, merci beaucoup
Pour le tour fantastique, pour le tour fantastique
Psaoraha, psaoraha
-o-
Franse Corrie, Franse Corrie
Verliefd op Maroc, verliefd op Maroc<
Maakt ied'reen enthousiast, maakt ied'reen enthousiast
Fatima, Fatima
-o-
Voilà ce trio, voilà ce trio
guides exceptionels, guides exceptionels
nous vous remercions, nous vous remercions
bismillah, bismillah
Marga, Mary, Mercedes, Janny en Willemien
Nederland, mei 2003

Dankzij jouw initiatief hebben weij een onvergetelijke trekking gemaakt.
Piet en Francis
Je hebt de mooie karakters van Marokko laten zien. Dank voor het overbrengen van het enthousiasme voor Marokko.
Elmar
Een schitterend land. Je hebt gelijk.
Rien
Onvergetelijk, dus geen minuut spijt.
Sophia
Nederland, februari 2002

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart.

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

 

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com