AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

plannen 2023

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

Djebl Sahro


Op dit moment kunnen we jullie nog geen duidelijke planning voor 2023 geven. Het wordt helaas steeds lastiger om medewandelaars te vinden. Onzekere situatie in de wereld, vliegschaamte, minder te besteden, kapers op de kust.....? Wat de reden ook is, bedenk wel dat ze het in Marokko een stuk slechter hebben en dat een reis van ons een groot verschil kan maken.
We zullen de jaarkalender beetje bij beetje gaan invullen.
Mogelijk komt er eind februari/begin maart een nieuwe reis in het met argaanbomen beboste laaggebergte in het achterland van de Atlantische Oceaan met twee dagen uitblazen aan die kust. Dat zijn we nu aan het uitzoeken. Of anders een woestijnwandeling. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. Om een idee te geven wat mogelijk is, volgen hieronder een paar van onze favorieten. Maar ook jullie suggesties of wensen zijn welkom. Laat het ons weten.

Wij houden goede moed, we weten immers waarvoor we het doen.
Alle reizen worden gemaakt onder de vertrouwde begeleiding van Brahim, Corrie en hun teams.  


Siroua gebergte – 7,5 dagen wandelen
- 1 nacht Marrakech/2 nachten Taroudant
Ben je een liefhebber van het hoogtegebergte, ga dan mee naar de favoriete wandelbestemming van Brahim en Corrie. Met de - volgens hen - mooiste overnachtingsplekken ter wereld. Een majestueus gebergte met adembenemende vergezichten. Ook ervaren Himalayagangers waren er diep van onder de indruk. Het gaat om het zuidelijk van de Hoge Atlas gelegen, vulkanische Sirouagebergte, onderdeel van de Anti Atlas, met 3300 meter als hoogste top. Vindplaats van saffraan en het centrum van het Berber tapijtambacht. We passeren hoog gelegen bergdorpjes (z.g. azibs) die alleen in de zomer worden bewoond. Achtergebleven herders met hun kudden, lieflijke beekjes, valleien met veel groen en fruitbomen in bloei of in herfstkleuren. Maar ook ruige passen en bizarre rotspartijen én veldjes met saffraan (ook wel het rode goud genoemd, dat in de herfst wordt geoogst). Laat je verleiden om een gram of wat van dat bijzondere ingrediënt aan te schaffen of neem een tapijt als souvenir mee naar huis.
D
eze reis geeft ons ook gelegenheid om kennis te maken met de gastvrije berberbevolking.
We vliegen aan op Marrakech. De volgende morgen rijden we met een busje via de indrukwekkende Tichka pas (2260 mtr) naar het vertrekpunt van de wandeling. De dag daarop gaan we op stap voor een onvergetelijke ervaring in een vrij onbekend bergengebied. We starten in het noordwesten van het gebergte in de buurt van Tifnoute en trekken om de Sirouatop heen naar het zuiden tot in de buurt van Taliouine (de saffraanstad).
Na afloop van de tocht rijden we naar Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een mooie, oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages van Marokko.
Vanaf Agadir vliegen we (30 oktober) weer naar huis. Verlengen kan natuurlijk ook.

Totale reisduur: 11 nachten/12 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren. We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten op de meest fantastische plekken.

 bloeiende appelboom

 bijzondere rotsformaties

 de besneeuwde top van de Siroua

Berber bergdorpje

 adembenemend mooi

 mini narcisjes


Woestijnlandschap – 5 dagen wandelen met eventueel een minirondreis

Het wordt steeds lastiger nog een veilige woestijnbestemming te vinden. Gelukkig biedt Marokko uitkomst. Wij lopen bovendien in een min of meer bevolkt gebied. Dat heeft als bijkomend voordeel dat we met eigen ogen kunnen zien hoe de mensen daar zich staande weten te houden tegen de oprukkende Sahara.
We vliegen naar Marrakech en na een eerste nacht in deze sprookjesstad stappen we in het busje dat ons via de adembenemende Tizi-n-Tichka pas (2260 mtr) naar Oarzazate brengt, waar we overnachten in een auberge met zwembad. Onderweg doen we - indien mogelijk - de kasbah van Ait Benhaddou aan, Unesco werelderfgoed en de plek waar veel bekende films werden opgenomen. De volgende morgen brengen we te voet eerst een bezoek aan de prachtig gerestaureerde kasbah van Taourirt, alvorens we met de auto onze weg vervolgen naar het vertrekpunt van de wandeling. De volgende 5 dagen genieten we al wandelend van
het woestijnlandschap, dat zoveel meer is dan zand. Elke dag is anders; grindvlaktes met hier en daar een oude eenzame acacia, laaggebergte met bizar gevormde stenen, fossielenplateaux, onverwachte oases, moeizaam bewerkte akkers, ingenieuze irrigatiesystemen, eeuwenoude gravures, grillige kloven, woestijndorpen en natuurlijk het zand in al zijn bijzondere vormen en tinten. Gemiddeld lopen we zo'n 5 uur per dag. De route wordt bepaald door de hoeveelheid water in de waterputten. We overnachten in tenten onder de indrukwekkende sterrenhemel. Bekijk het filmpje op de startpagina en je bent verkocht. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan Marrakech waar we 2 nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.

overnachtingsplek in de duinen

de vele gedaantes van het woestijnlandschap

Ahmed

trots schip van de woesijn

fossielenplateau

woestijnhyacinten


Hammamtocht (Tour de Hammam) - 6 dagen wandelen

Een prachtige bergwandeling in de Hoge Atlas ten zuiden van Marrakech met overnachtingen 'chez les habitants' (bij de mensen thuis).  
Deze tocht hebben we zo genoemd, omdat er vrijwel op elke overnachtingsplek een huishammam ter beschikking is. Stel je daar geen luxe hammam als in de grote Nederlandse stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect. Heerlijk na een wandeldag. De een is beter dan de andere, maar het is altijd weer leuk. Bovendien is deze reis de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de Berber bevolking, door wie we hartelijk worden ontvangen. Ze geven ons met alle plezier een inkijkje in hun dagelijkse leven, halen hout en water voor de hammam, bakken brood voor ons in stenen oventjes en schenken natuurlijk hun zoete Berber thee en/of koffie. Het is een prachtig en rustig deel van de Hoge Atlas, met een gematigd klimaat, niet te zwaar en nog weinig bekend als wandelgebied.

Deze reis bieden we aan met twee nachten Marrakech, de wandeltocht en het vervoer van en naar Marrakech. Iedereen kan dan zelf bepalen of hij/zij langer in Marrakech of elders wil blijven. Uiteraard willen we daarvoor goede diensten verlenen. Na een eerste nacht in Marrakech gaan we door naar het wandelgebied, waar we meteen beginnen met lopen. De laatste wandeldag reizen we terug naar Marrakech voor de laatste nacht, zodat je toch fris en uitgerust het vliegtuig in kunt.

Totale reisduur: 7 nachten/8 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.

dorp in de bocht

thee op een dakterras

de visboer

bergovergang

indrukwekkend landschap

prachtige vergezichten

Zatvallei/Plateau de Yagour - 6 dagen wandelen
Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt ook in dit gebied snel op andere gedachten.
Na de vlucht naar en een eerste nacht in Marrakech, rijden we naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders gaan we op weg voor de eerste stappen van een 6-daagse wandeltocht door de bergen. We lopen langs de Zat rivier, door Berber bergdorpjes, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. In het voorjaar barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen. We gaan via een prachtige kloof over het imposante plateau de Yagour met de Meltzer top (2726 mtr) steeds in het vizier. Een bijbelse hoogvlakte bewoond door schapen en geiten en (in de zomer) herdergezinnen. We horen een oorverdovend kikkerconcert in een moerasachtig meer, zien een plateau met eeuwenoude gravures, traverseren kleine riviertjes en dalen aan de andere kant weer af.
We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2300 mtr, gemiddeld zo'n 5 uur per dag. Er wordt overnacht op prachtige plekken en in tenten. Een van de filmpjes op de
startpagina is in dit gebied opgenomen.

Aan het eind van de laatste dag keren we weer terug naar Marrakech. We blijven nog 2 nachten in deze sprookjesachtige stad in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 8 nachten/9 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 750 euro. 1-persoons toeslag 90 euro.
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.  

de rivier de Zat

Plateau de Yagour in de winter

hoog op het plateau, alweer een adembenemend uitzicht

de groene vallei van Ourika

donkerrood gekleurde bergen ten zuiden van Marrakech

voorjaar in de Zat vallei


combinatie Djebl Sahro en woestijn – 6 en 4 dagen wandelen

Het is al heel wat jaren geleden dat we in dit gebied waren. Dit keer combineren we de bergen met 4 dagen woestijn, omdat er in het najaar ook altijd vraag is naar een woestijnreis. Het vulkanische Sahro gebergte ligt in het zuid-oosten van Marokko, omgeven door de bergen van de Hoge Atlas, de Sahara en dadelpalmoases. Het is een woest en verlaten gebied van een wilde schoonheid. Nog onontdekt door de massa. In het noordelijk deel worden mondjesmaat vierdaagse wandeltochten georganiseerd. Wij trekken er in 6 dagen dwars doorheen, van noord naar zuid. Bij NKob wandelen we nog vier dagen verder in de woestijn.
Na een eerste nacht in Marrakech rijden we met een minibusje over de overweldigende Tizi-n-Tichka pas (± 2300 meter) via Ouarzazate naar El Kelaa M’Gouna, de rozenstad. De volgende dag vertrekken we voor een 6-daagse trektocht door een fabelachtig landschap met adembenemende uitzichten. Onderweg zien we door weer en wind uitgesleten rotsformaties, eenzame bergpieken (waaronder Bab-n-Ali) en indrukwekkende kloven, riviertjes met daarlangs groene akkertjes, geïsoleerd liggende bergdorpjes met de gastvrije berberbevolking en hoogvlaktes alleen bevolkt door nomaden met hun kuddes. We verlaten de bergen in de buurt van Nkob en trekken vervolgens nog 4 dagen door woestijnlandschap dat echt meer behelst dan zand. Is 10 dagen lopen echt te lang voor je, dan kan je overwegen alleen het eerste of tweede deel te doen. We overnachten in tentjes.
De reis wordt afgesloten met een nacht in Marrakech waar we verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude stad) (langer verblijf is mogelijk).

Totale reisduur: 13 nachten/14 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren en kamelen.
Verlenging in Marrakech is mogelijk.

 groene valleien

 uitgesleten waterval

 Berber dorp

 kampplaats

 Bab n Ali

doorkijkje  

 

Bij het bepalen van de data houden we rekening met de goedkopere, rechtstreekse vluchten naar Marrakech en de wensen van potentiële deelnemers. Verlenging (of verkorting) in Marrakech of elders is natuurlijk mogelijk.

 Wil je boeken, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.

 

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart. 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

 

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com