Siroua gebergte

   Siroua gebergte

 

AZIAM TREK
maak te voet kennis met Marokko

contact us: neem contact met ons op

 

berber meisje 

UPDATE. Sorry dat ik jullie nog een keer lastig val, maar de kogel is door de kerk, we gaan niet naar de Anti Atlas in oktober. Uiteindelijk bleken we ter plekke niet over muildieren te kunnen beschikken en zou de bagage door een 4x4 moeten worden vervoerd. En tja, dat is nu eenmaal niet de manier om het doel van onze reizen (werkgelegenheid) te bereiken.

Het goede nieuws is dat we wel gaan wandelen, maar dan in het Siroua gebergte, onze favoriete bestemming. Wel zo toepasselijk voor een jubileumreis..... Hieronder vind je meer informatie. Het vertrek is gegarandeerd.

Siroua gebergte – 7,5 dagen wandelen - 1 nacht Marrakech/2 nachten Taroudant - vertrek 19 oktober 2022
Zoals gezegd de favoriete wandelbestemming van Brahim en Corrie. Met de - volgens hen - mooiste overnachtingsplekken ter wereld. Een majestueus gebergte met adembenemende vergezichten. Ook ervaren Himalayagangers waren er diep van onder de indruk. Het gaat om het zuidelijk van de Hoge Atlas gelegen, vulkanische Sirouagebergte met 3300 meter als hoogste top. Vindplaats van saffraan en het centrum van het Berber tapijtambacht. We passeren hoog gelegen bergdorpjes (z.g. azibs) die alleen in de zomer worden bewoond. Achtergebleven herders met hun kudden, lieflijke beekjes, valleien met veel groen en fruitbomen in bloei of in herfstkleuren. Maar ook ruige passen en bizarre rotspartijen én veldjes met saffraan (ook wel het rode goud genoemd) dat in de herfst wordt geoogst. Laat je verleiden om een gram of wat van dat bijzondere ingrediënt aan te schaffen of neem een tapijt als souvenir mee naar huis.

We vliegen aan op Marrakech, waar we overnachten in een riad in de medina. De volgende morgen rijden we met een busje via de indrukwekkende Tichka pas (2260 mtr) naar het vertrekpunt van de wandeling.
Diezelfde middag gaan we op stap voor een onvergetelijke ervaring in een vrij onbekend bergengebied. We starten in het noordwesten van het gebergte in de buurt van Tifnoute en trekken om de Sirouatop heen naar het zuiden tot in de buurt van Taliouine (de saffraanstad). Na afloop van de tocht rijden we naar Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een mooie oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages van Marokko. Vanaf Agadir vliegen we (30 oktober) weer naar huis. Verlengen kan natuurlijk ook.

Totale reisduur: 11 nachten/12 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren. We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten op de meest fantastische plekken.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
± 1.265 euro. 1- persoons toeslag 90 euro.

Ga je mee? Brahim en ik hopen gauw van jullie te horen.

Corrie de Hoog
www.aziamtrek.com
+33 555 806608

         

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   bezoek onze Facebook pagina

Aziam Trek  - Wandelreizen met een hart

contact us: neem contact met ons op