Siroua gebergte

   Siroua gebergte

 

AZIAM TREK
maak te voet kennis met Marokko

contact us: neem contact met ons op

 

berber meisje 

Corona, een update. We kunnen helaas nog steeds niet naar Marokko. Hoewel er in Nederland nu wat (te?) optimistische berichten zijn, is Marokko tot 21 mei gesloten voor vluchten uit Nederland. Mijn woonland Frankrijk is in lockdown tot begin mei. Ook de reizen voor dit voorjaar moeten we dus annuleren. Jammer voor ons, maar een ramp voor onze mensen in Marokko. Geen toeristen, geen inkomsten en geen of weinig ondersteuning van de overheid. Wij ondersteunen ze waar het kan. Zit je zelf nog niet op zwart zaad en wil je ons daarbij helpen, maak dan je bijdrage over op de bankrekening van ons scholingsfonds onder vermelding van "corona", dan zorgen wij dat het goed terecht komt.
NL76ASNB0708466648
t.n.v. C. de Hoog te Moutier-Malcard (wordt alleen voor dit doel gebruikt)
Moutier-Malcard
Frankrijk

Het wandelprogramma moet dus noodgedwongen wachten tot we weer veilig naar Marokko kunnen en mogen. We mikken nu op oktober voor onderstaande reizen. Daarna hebben we nog meer moois in petto, maar we moeten afwachten hoe de gezondheidssituatie zich overal ontwikkelt.

Anti Atlas gebergte – 8 dagen wandelen - ± 9 oktober
Vorig jaar vierden Brahim en ik onze 20-jarige vriendschap en bijzondere samenwerking. We organiseren dan ook onze vierde jubileumreis! Brahim wil al lang een keer met ons naar de Anti Atlas, het gebergte dat ruwweg loopt van de kust tot Ouarzazate en dan naar het westelijke deel rond de steden Taroudant en Tafraoute. Ik maakte daar in 1999 mijn eerste trektocht (zonder Brahim) en was meteen verliefd op Marokko. Wat dat heeft opgeleverd, is inmiddels gebleken.
Het miljoenen jaren oude granieten gebergte is verbluffend mooi.  Geologische hoogstandjes van rode rotsen in allerlei vormen, fossielen, rotstekeningen, prachtige oases, kloven, vruchtbare weidse valleien en vriendelijke berberdorpjes. De bloeiende amandel- en andere fruitbomen en de geurende wilde thijm en rozemarijn maken het in het voorjaar tot een sprookje, maar de herfstkleuren zorgen ook voor een kleurenfeest. In dit gebied komen ook nog argaanbomen voor.
Het oostelijk deel van de Anti-Atlas, het Siroua gebergte blijft ons favoriete gebergte, maar daar zijn velen van jullie al geweest. Vandaar deze bestemming.
We laten Marrakech dit keer links liggen en vliegen aan op Agadir, slapen de eerste nacht in Taroudant en vertrekken dan voor een 8-daagse wandeltocht, in grote lijnen rond Tafraoute (waar de echte babouches worden gemaakt). De hoogste toppen die we rond ons zien, zijn rond 2500 mtr. We eindigen weer in Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages van het land. Vanaf Agadir vliegen we weer naar huis.

We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten
Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen (mogelijk een nachtje meer afhankelijk van het programma en de vluchten). Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.090 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

Argaanpad (Tour des Arganiers) en Essaouira - 5 dagen wandelen - ± 23 oktober
De meeste wandelaars kennen wel de veel belopen kustpaden in Turkije, Ierland en Portugal. Wij voegen er in dat genre een nieuw pad aan toe, het Argaanpad langs een deel van de mooie, soms ruige westkust van Marokko. Een 5-daagse trektocht en een bezoek aan het mooie kustplaatsje Essaouira.
Meer informatie

Totale reisduur: ± 9 nachten/10 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 875 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.

Heb je zin om mee te gaan, schrijf je dan in ieder geval in (er zijn al aanmeldingen). Dat geeft ook Brahim en zijn mannen de moed om de komende moeilijke maanden door te komen. Doorgang valt of staat uiteraard met de coronasituatie. Ik hoop gauw van jullie te horen. We blijven optimistisch, Insha Allah.

Corrie de Hoog
www.aziamtrek.com
+33 555 806608

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   bezoek onze Facebook pagina

Aziam Trek  - Wandelreizen met een hart

contact us: neem contact met ons op