AZIAM TREK -Imlil -Marrakech  

              

  Discover Morocco on foot -  Maak te voet kennis met Marokko - Découvrez le Maroc à pied   

groepswandelreizen

plannen 2020

zelf een groepsreis plannen

individuele wandelreizen

 wandel je niet?

informeren reserveren

de mensen achter
Aziam Trek

waarom
Aziam Trek

   naar de startpagina

 

Djebl Sahro

De plannen voor 2020 zijn voor een groot deel bekend. Twee reizen in het voorjaar, een woestijnreis en een trektocht in een zeer groen deel van de Hoge Atlas. Voor het najaar hebben we drie reizen gepland; Een nieuwe tocht langs de Marokkaanse kust, een nieuwe wandelreis naar het gebied rond Tafraoute en Taroudant in de Anti Atlas en een klassieker, de Hammamtocht. Allemaal onder de vertrouwde begeleiding van Brahim, Corrie en hun teams..
Nog niet alle data staan vast. Zo lang er nog geen "gegarandeerd vertrek" is vermeld, kunnen data nog worden aangepast. Informeer ernaar of houd deze site in de gaten.


Vertrek 23 februari – woestijntrektocht 7,5 dag wandelen
+ minirondreis (volgeboekt)
Voor de echte woestijnliefhebbers sluiten we het jaar af met een lange woestijntrektocht naar het uiterste oosten van Marokko, waar zich de hoogste duinen van Marokko én de grootste dadelpalmoase bevinden. Een bestemming ver van Marrakech en daarom rijden we er op het gemak naar toe; anderhalve dag heen en twee terug. Dan zie je ook nog wat van de omgeving.
We vliegen naar Marrakech en overnachten daar om al een beetje sfeer te proeven. De volgende morgen stappen we in het busje dat ons via de adembenemende Tizi-n-Tichka pas (2260 mtr) naar Oarzazate brengt, waar we overnachten in een leuke auberge. De volgende dag gaan we vroeg op stap omdat we op het vertrekpunt van de trektocht willen lunchen. 's Middags lopen we nog 3 uur voordat we voor het eerst de tenten opslaan in de woestijn. De volgende 7 dagen lopen we richting Erg Chebbi. Al wandelend genieten we van het woestijnlandschap, dat zoveel meer is dan zand. Elke dag is anders; grindvlaktes met hier en daar een oude eenzame acacia, laaggebergte met bizar gevormde stenen, fossielenplateaux, onverwachte oases, moeizaam bewerkte akkers, ingenieuze irrigatiesystemen, eeuwenoude gravures, grillige kloven, woestijndorpen en natuurlijk het zand in al zijn bijzondere vormen en tinten. We slapen in tenten daar waar water te vinden is.  Een van de filmpjes op de startpagina is in dit gebied opgenomen.
Op de terugreis overnachten we in de Dadeskloof en rijden vervolgens terug naar Marrakech, waar we nog twee nachten verblijven in een rustige Riad in de Medina (oude Stad).
.
Totale reisduur: 13 nachten/14 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen tijdens de trektocht. De rondreis doen we met een minibus.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.440 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.
 

overnachtingsplek in de duinen

de vele gedaantes van het woestijnlandschap

Ahmed

trots schip van de woesijn

fossielenplateau

woestijnhyacinten

Vertrek 13 april - Zatvallei/Plateau de Yagour - 6 dagen wandelen
Wie denkt dat Marokko niet groen is, komt in dit gebied snel op andere gedachten.
Na de vlucht naar en een eerste nacht in Marrakech, rijden we naar het vertrekpunt van de wandeling. Na de kennismaking met de muildieren en hun begeleiders gaan we op weg voor de eerste stappen van een 6-daagse wandeltocht door de bergen. We lopen langs de Zat rivier, door Berber bergdorpjes, door vruchtbare valleien met groene akkertjes en veel olijven- en andere bomen. Het is voorjaar en dan barst de natuur hier werkelijk los. Groene graanvelden en heel veel bloemen in allerlei kleuren die zo mooi harmoniëren met de donkerrode, gele en grijze rotsen. We gaan via een prachtige kloof over het imposante plateau de Yagour met de Meltzer top (2726 mtr) steeds in het vizier. Een bijbelse hoogvlakte bewoond door schapen en geiten en (in de zomer) herdergezinnen. We horen een oorverdovend kikkerconcert in een moerasachtig meer, zien een plateau met eeuwenoude gravures, traverseren kleine riviertjes en dalen aan de andere kant weer af.
We lopen op hoogtes tussen 1400 en 2300 mtr, gemiddeld zo'n 5 uur per dag. Er wordt overnacht op prachtige plekken en in tenten. Een van de filmpjes op de
startpagina is in dit gebied opgenomen.

Aan het eind van de laatste dag keren we weer terug naar Marrakech. We blijven nog 2 nachten in deze sprookjesachtige stad in een rustige Riad in de Medina (oude stad).

Totale reisduur: 8 nachten/9 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 740 euro. 1-persoons toeslag 90 euro.
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.  

de rivier de Zat

Plateau de Yagour in de winter

hoog op het plateau, alweer een adembenemend uitzicht

de groene vallei van Ourika

donkerrood gekleurde bergen ten zuiden van Marrakech

voorjaar in de Zat vallei


Vertrek ± 4 oktober Argaanpad (Tour des Arganiers) en Essaouira - 5 dagen wandelen

De meeste wandelaars kennen de veel belopen kustpaden in Turkije, Ierland, Portugal enz. Wij voegen er in dat genre een nieuw pad aan toe, het Argaanpad langs een deel van de mooie, soms ruige westkust van Marokko.
Na een eerste nacht in Marrakech rijden we met een minibusje naar de kust bij Imsouan, ergens tussen Agadir en Essaouira. De volgende dag vertrekken we voor een 5-daagse trektocht door het bijzondere kustlandschap.
We wandelen door lage bergen met mooie uitzichten op de diepblauwe Atlantische Oceaan en de uitlopers van het Atlasgebergte, langs door de zee grillig gevormde rotsen, romantische baaitjes en goed verscholen stranden. We komen langs dorpjes en velden vol met argaanbomen die nergens anders ter wereld voorkomen. Producenten van de beroemde en kostbare argaanolie, daarbij vaak geholpen door behendige geiten, die in de boom klimmen om de vruchten op te eten, ze in hun maag te verwerken en 'thuis' weer uit te poepen, waarna de argaannoten verder worden verwerkt tot olie of amlou, een brooddip van argaanolie, amandelen en honing (Mmmmmm). Na een sportieve dag kunnen we genieten van mooie zonsondergangen. We overnachten
in tentjes.
We eindigen in het sfeervolle vissersplaatsje Essaouira waar we twee nachten verblijven. Dit levendige stadje (Unesco werelderfgoed) is beroemd en geliefd door de rijke historie, mediterrane architectuur, oude stadscentrum (medina) en haven, prachtige zandstrand en relaxte sfeer. Hierna rijden we terug naar Marrakech waar we het vliegtuig naar huis nemen. (Afhankelijk van de vluchttijden moet er misschien van een nacht extra in Marrakech worden genoten.)

Totale reisduur: ± 9 nachten/10 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door kamelen.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 855 euro. 1-persoons toeslag 90 euro. Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.

 door de zee gevormde rotspartijen

kamelen dragen de bagage

 kamperen aan de kust

 rotsvegetatie

 genieten van de zonsondergang

 Essaouira


Vertrek november - Hammamtocht (Tour de Hammam) - 6 dagen wandelen

Een prachtige bergwandeling in de Hoge Atlas ten zuiden van Marrakech met overnachtingen 'chez les habitants' (bij de mensen thuis).  
Deze tocht hebben we zo genoemd, omdat er vrijwel op elke overnachtingsplek een huishammam ter beschikking is. Stel je daar geen luxe hammam als in de grote Nederlandse stad voor, maar gewoon een kleine ruimte met een ingemetselde bak met water waaronder een vuur wordt gestookt, een bak koud water ernaast, beetje mengen en poedelen maar. En door de warme vloer krijg je ook nog een sauna-effect. Heerlijk na een wandeldag. De een is beter dan de andere, maar het is altijd weer leuk. Bovendien biedt deze reis alle mogelijkheid om kennis te maken met de Berber bevolking, door wie we hartelijk worden ontvangen. Ze geven ons met alle plezier een inkijkje in hun dagelijkse leven, halen hout en water voor de hammam, bakken brood voor ons in stenen oventjes en schenken natuurlijk hun zoete Berber thee en/of koffie. Het is een prachtig en rustig deel van de Hoge Atlas, met een gematigd klimaat, niet te zwaar en nog weinig bekend als wandelgebied.

Deze reis bieden we aan met twee nachten Marrakech, de wandeltocht en het vervoer van en naar Marrakech. Iedereen kan dan zelf bepalen of hij/zij langer in Marrakech of elders wil blijven. Uiteraard willen we daarvoor goede diensten verlenen. Na een eerste nacht in Marrakech gaan we door naar het wandelgebied, waar we meteen beginnen met lopen. De laatste wandeldag reizen we terug naar Marrakech voor de laatste nacht, zodat je toch fris en uitgerust het vliegtuig in kunt.

Totale reisduur: 7 nachten/8 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht: ± 685 euro. 1- persoons toeslag 60 euro (alleen mogelijk in Marrakech).
Minimaal aantal deelnemers: 6, maximaal 12.

dorp in de bocht

thee op een dakterras

de visboer

bergovergang

indrukwekkend landschap

prachtige vergezichten


Vertrek november – Anti Atlas gebergte – 8 dagen wandelen (nieuwe route)
We laten Marrakech dit keer links liggen en concentreren ons op de steden Taroudant en Tafraoute, gelegen in het westelijk deel van de Anti-Atlas. Het gebergte dat ruwweg loopt van de kust tot Ouarzazate, de poort van de woestijn. Ik maakte daar in 1999 mijn eerste trektocht (zonder Brahim) en was meteen verliefd op Marokko. Wat dat heeft opgeleverd, is inmiddels gebleken. Het miljoenen jaren oude granieten gebergte is verbluffend mooi en kent ook nog rotstekeningen. Geologische hoogstandjes van rode rotsen in allerlei vormen, fossielen, prachtige oases, kloven, vruchtbare weidse valleien en vriendelijke berberdorpjes. De bloeiende amandel- en andere fruitbomen en de geurende wilde thijm en rozemarijn maken het in het voorjaar tot een sprookje, maar het gebied in herfstkleuren is evenzo mooi. In dit gebied komen ook nog argaanbomen voor.

We vliegen aan op Agadir, slapen de eerste nacht in Taroudant en vertrekken dan voor een 8-daagse wandeltocht, in grote lijnen rond Tafraoute (waar de echte babouches worden gemaakt). De hoogste toppen  die we rond ons zien, zijn rond 2500 mtr. We eindigen weer in Taroudant, waar we nog 2 nachten verblijven om dit "klein Marrakech" te bezoeken. Taroudant is niet alleen een oude stad, maar heeft ook de grootste sinaasappel- en citroenplantages. Vanaf Agadir vliegen we weer naar huis.
We lopen zo'n 6 uur per dag. We overnachten in tenten

Totale reisduur: 10 nachten/11 dagen. Volledig verzorgd, met bagagevervoer door muildieren.
Prijsindicatie, exclusief vlucht:
: ± 1.090 euro. 1-persoons toeslag 120 euro. Minimaal aantal deelnemers: 8, maximaal 12.

 dorpswinkeltje

 gebergte van de Anti-Atlas

eeuwenoude kasbah 

 lastvrouwen

 huisvlijt

 amandelbloesem

 

De nog niet bekende data zullen later worden bepaald. Daarbij houden we rekening met de goedkope vluchten naar Marrakech en de wensen van potentiële deelnemers. Verlenging (of verkorting) in Marrakech of elders is natuurlijk mogelijk.

 Wil je boeken, heb je nog vragen, neem dan contact met ons op. Ben je geïnteresseerd in nog meer foto's, kijk dan maar eens op onze Facebookpagina onder het hoofdstuk foto's.

 

   naar de startpagina

Welkom op de website  van Aziam Trek. Wandelreizen met een hart. 

volgende pagina

de kleine lettertjes

reacties

publicaties

scholingsfonds

tell a friend

bezoek onze Facebook pagina

 

 

 

webmaster Aziam Trek - Marokko: Corrie de Hoog © 2007 - www.veilouqueri.com